Vil du være sikker på, at du kan stole på din samarbejdspartner? Få en fortrolighedserklæring

Vil du være sikker på, at du kan stole på din samarbejdspartner? Få en fortrolighedserklæring

21. oktober 2020 0 Af redaktionen_dk

Få jeres tillid ned på skrift med en fortrolighedserklæring. En fortrolighedserklæring er en sikker måde at starte et langt og trygt partnerskab.

Selv hvis det kun er én gang, at I skal arbejde sammen, vil det stadig være med til at du føler dig sikker, og din partner vil også vide, at du er troværdig og prioriterer fortrolighed. En fortrolighedserklæring er et bevis på jeres tillid til hinanden; I deler jeres information med hinanden, og I har erklæringen som et bevis på, at I har lovet ikke at dele oplysningerne med andre.

Derfor er det sikkert

Hvis du for eksempel skal overtage et firma fra dets tidligere ejer, kan du få lavet en fortrolighedserklæring, der sørger for, at din modpart ikke deler information om virksomheden til andre.

Hvis du på den anden side har et samarbejde, hvor både du og din partner deler følsomme oplysninger med hinanden, kan I underskrive en gensidig fortrolighedserklæring for at sikre, at ingen er jer giver de detaljer væk. Det er sikkert, for når I laver erklæringen har I aftalt, hvad der skal ske, hvis nu der skulle ske en konflikt. På den måde er I begge to klar over de mulige konsekvenser, og dermed har ingen af jer grund eller lyst til at bryde erklæringen. Det skaber sikkerhed for alle parter, der er involveret.

Dette skal du overveje

Der er nogle spørgsmål, som I skal have besvaret i forbindelse med erklæringen. I skal vide præcis hvilke parter, der skal indgå i aftalen, samt om der findes nogle eksterne parter, der må vide noget overhovedet.

Desuden skal I blive enige om en definition af jeres fortrolige oplysninger; hvad må nævnes, og hvad må ikke nævnes. Dernæst skal I også vide, om I vil sætte en udløbsdato på erklæringen. Der er intet, der bør overlades til tvivlen. Klar kommunikation er nøglen til et solidt og troværdigt samarbejde.

Start jeres samarbejde med det samme

Du kan trygt begynde jeres samarbejde, handel eller lignende, når I har skrevet ned hvad der må deles, og hvad der ikke må. I har givet hinanden jeres ord, både skriftligt og mundtligt, og det bygger en solid base for fremtidige samarbejdsaftaler imellem jer.

Der er dog stadig meget at vide, og du bør lave lidt mere research før du begynder at arbejde på jeres fortrolighedserklæring. Så snart du ved, hvad du har brug for, kan du nævne ideen for din partner. Hvis I kan stole på hinanden, har din partner ingen grund til at sige nej.