Hvorfor er professionel boligrådgivning vigtigt for dig som køber?

Hvorfor er professionel boligrådgivning vigtigt for dig som køber?

13. november 2020 0 Af Flexmedia

Når du køber en ny bolig, skal du igennem en lang proces med mange ting og vigtige dokumenter at forholde sig til. Med juridisk hjælp kan du spare dig selv for en masse usikkerhed, uoverskuelige processer og uforudsete problemer og i stedet fokusere på at glæde dig til at flytte ind i din nye bolig.

Med professionel boligrådgivning får du hjælp igennem hele processen, blandt andet til at gennemgå købsaftalen, der ofte kan være på 200 sider med alle bilag. En købsaftale er et kompliceret juridisk papir og kan være svær at finde hoved og hale i, hvis ikke du selv har juridisk ekspertise. Det kan i værste fald få store økonomiske konsekvenser, hvis der er ting i aftalen, du ikke er opmærksom på. Dette kan du undgå ved at få et rådgiverforbehold skrevet ind i købskontrakten, så købet først gælder, når din rådgiver har godkendt den.

Overvejer du at få professionel hjælp, kan du læse mere og få en god pris på boligrådgivning her. 

 

Hvad får du ud af at investere i boligrådgivning?

Der er mange fordele ved at investere i boligrådgivning og det kan ofte betale sig ind, da du undgår de faldgruber, du kan havne i, hvis ikke du har juridisk erfaring. Du kan samtidig også få hjælp til at vurdere, om prisen er acceptabel og rådgiveren kan stå for at forhandle med sælger og mægler, hvis prisen er for høj.

Boligrådgiveren kan blandt andet også hjælpe dig ved at:

  • Gennemgå købsaftalen
  • Have korrespondancen med mægleren
  • Udarbejde skøde og godkendelsesskrivelsen
  • Anmelde tinglysning
  • Sørge for alle andre nødvendige dokumenter
  • Repræsentere dig som køber under hele processen

 

En uvildig købsrådgiver får dig sikkert i hus

Uvildig købsrådgivning, eller såkaldt boligrådgivning, indebærer, at rådgiveren er uafhængig af andre instanser og har din interesse for øje. I forbindelse med boligkøb er det en god idé at vælge uvildig rådgivning, hvis du vil sikre dig en handel, der også er fordelagtig for dig. Ejendomsmægleren arbejder for sælger. Derfor er det at foretrække at få boligrådgivning, så du sikrer dig, at dine behov og interesser som køber også bliver varetaget på bedst mulig måde.

Hvis du vælger at få uvildig købsrådgivning, dækker rådgiverens ansvarsforsikring desuden som oftest, hvis noget overses i kontrakten. På den måde kan du trygt skrive under på din nye bolig. Alt i alt er det altid en god idé at overveje at tage kontakt til en boligrådgiver i forbindelse med dit boligkøb.