Vejen til drømmeboligen

Vejen til drømmeboligen

20. oktober 2018 360 Af redaktionen_dk

Der kan være forskellige baggrunde for at renovere, ombygge, udbygge eller forny boligen.

Det kan være, at du vil energioptimere, så der kan opnås energibesparelser for eksempel på elektricitet og varme, samtidig med at husets kvalitet forbedres. Her er det vigtigt at få noget rådgivning, inden man går i gang. Så du ved, hvad der bedst kan betale sig og om det overhovedet kan betale sig. Ligeledes finder du ud af, hvor du opnår størst besparelse og hvilke løsninger der er.

Måske savner du en anden rumfordeling. Det kan være, at du har brug for et ekstra værelse. Vil flytte eller helt fjerne en væg. Inddrage kælderen til at være mere brugbar. Overordnet set ønsker du at udnytte pladsen bedre eller anderledes. Der er mange muligheder.

Der kan være et eller flere områder i din bolig, der trænger til en kærlig hånd. For eksempel køkkenet eller badeværelset som har brug for en opdatering og udskiftning. Det er muligvis nødvendigt at udbedre alvorlige skader på vægge, lofter og gulve. Der er måske døre, vinduer eller andre elementer, der skal udskiftes på grund af dårlig stand. Eller du har brug for et nyt tag, isolere ydermuren eller at facaden skal renoveres.

Renovere, ombygge, udbygge eller forny

Har du en bolig og mange ideer til, hvordan du kan lave den til din drømmebolig? Det kan være spændende, men også omfattende. Så hvis du savner overblikket, kan du starte med at lave en plan med delmål.

 • Skriv ned hvad der skal laves.
 • Drejer det sig om renovering, udbygning, ombygning eller fornyelse.
 • Prioritér rækkefølgen efter hvad der er vigtigst.
 • Find inspiration og alternativer til hvad du ønsker anderledes. Brug familie, venner, naboer, aviser, magasiner, bibliotek, messer eller gå en tur og oplev bybilledet. Desuden findes en masse gode bolig- og indretningsrelaterede hjemmesider, blogs samt forums på internettet. Skriv ned, tag evt. billeder og indkreds hvad boligdrømmen er for dig.
 • Søg på samme måde information og løsninger på dine forskellige behov eller udfordringer.
 • Tag fat i fagfolk. Få den nødvendige rådgivning, vejledning og hjælp, hvilket giver stor tryghed og færre eller ingen overraskelser.
 • Lav et budget udfra hver del eller område, der skal laves. Derved får du et økonomisk overblik.
 • Indhent tilbud og få priser på materialer samt arbejdshjælp fra håndværkere.
 • Hvis omfanget af arbejdet kræver det, så vurdér om du selv vil stå for at lede og overse udførelsen af arbejdet eller om du vil bruge en byggeleder til at stå for det.
 • Beslut dig for fremgangsmåden.
 • Hold dig ajour med budget og tidsplan.
 • Det kræver noget knofedt, men kast dig ud i det og nyd at se din drømmebolig komme til live.

Få hjælp til boligen

Det er en god ide at få hjælp og rådgivning af en håndværker til dit projekt bolig. Uanset om det er en gennemgribende eller en mindre omgang, som du skal i gang med. På den måde finder du den løsning, som passer bedst til dig og dine behov.

Tag derfor en snak med en håndværker, gennemgå dine ideer eller udfordringer og få et godt tilbud. Klik her for kompetent rådgivning og find tilbud på gode håndværkere.

Kilder og referencer

https://bolex.dk
https://bolius.dk