Bliv klar til foråret med krokus

Bliv klar til foråret med krokus

27. oktober 2018 0 Af redaktionen_dk

Vi går nu vintertiden i møde, og den kan ofte virke kold og kedelig. Især ens have kan hurtigt komme til at se efterladt ud, når der ikke længere er blomster eller blade. Det hele bliver gråt, og de nøgne træer og buske kan være meget kedelige at se på. Heldigvis er foråret rundt om hjørnet, og her kommer mange blomster heldigvis tilbage igen.

Krokus er en af de blomster, som springer ud til foråret eller sent i efteråret. Krokus er en meget populær blomst, og det er der en god grund til. Der findes nemlig over 30 forskellige arter af krokus, som kommer i farver lige fra hvid og gul til blå og lilla. Med krokus får man altså muligheden for at have mange forskellige farver og arter af krokus i sin have. Det er dermed en blomst, man kan se frem til springer ud i den kolde vintertid.

Plantning og placering af din krokus

Krokus som springer ud om foråret skal plantes om efteråret, hvorimod de krokus som springer ud sent i efteråret skal plantes om sommeren. Dette skal du være opmærksom på, hvis du ønsker krokus både om efteråret og om foråret. Blomsterløgene skal i et hul med spidsen opad, så den er cirka 10 cm fra jordens overflade. Når du planter dem, skal du huske at sætte mindst 10 krokusløg sammen med en planteafstand på 5 centimeter, da krokus vokser bedst i grupper. Her kan du vælge at plante krokus i samme farver eller i forskellige farver, det er helt op til dig, hvordan du ønsker, din have skal se ud.

Når du skal plante din krokus, skal du sørge for, at de har mulighed for at stå i nogenlunde skygge. Disse blomster må ikke få for meget sol eller skygge, da dette kan påvirke, hvor længe du vil kunne nyde blomsterne, og om blomstringen overhovedet finder sted. Du kan placere krokus i havens bede, i krukker eller i selve græsplænen. Nogle krokus er dog mere hårdføre end andre, så det er en god ide at plante de krokus, som ikke er så hårdføre i krukker, da du så hurtigt kan tage dem ind, hvis der skulle blive frost.

Det skal du være opmærksom på

Når du skal købe dine krokusløg, skal du huske at være opmærksom på løgets størrelse. Store løg giver nemlig de flotteste blomster sammenlignet med små løg. Store løg betyder dog også, at prisen vil stige. Jo større løgene er, jo højere vil prisen altså være. At du bruger lidt ekstra penge på dine blomsterløg, er dog klart det hele værd, da alle jo gerne vil have mange flotte blomster i haven. Når du køber løgene online, vil du kunne læse om, hvorfra løgene kommer samt hvilken størrelse de har. Online vil du også kunne læse om alle de forskellige arter, der findes, samt hvordan de skal passes med hensyn til vand og gødning, da dette godt kan være forskelligt alt efter, hvilken art du vælger.