Hvordan kommer jeg af med mit affald

Hvordan kommer jeg af med mit affald

19. oktober 2018 0 Af Anders

Der kan være flere måder at komme af med sit affald på. Og det kommer så igen an på hvad slags affald det er. Men der er rent faktisk nogen kommuner, der stadig har en ”Storskraldsordning”. Det vil sige at der en gang i mellem kommer en stor lastbil og henter storskrald hos dig. Dette er en rigtig god ordning, for det hjælper husejere der ikke har hverken bil eller trailer, til komme af med deres affald.

Hvis ikke din kommune har ”Storskraldsordning” så har du muligheden for selv at kører på en genbrugsplads med dit affald. Her skal du huske at det skal sorteres, i de forskellige kategorier.  Der er flere og flere genbrugspladser, der får lavet deres indretning sådan at man kører op på en platform, hvor man så kan smide affaldet ned i containerne. Det var der flere kommuner der kunne lære af, da de stadig har den gamle version, med at man skal smide op i containeren.

Lej en container

Der er også den mulighed at man kan leje en container. Dette kan være en stor fordel, da man ikke selv skal sørge for bortskaffelsen af affaldet. Man bestiller simpelthen bare en container, som bliver leveret og afhentet igen. Det eneste du skal gøre, er at fylde containeren.

Bygselvviden.dk, har de lavet en glimrende beskrivelse af hvordan man gør fra start til slut.

Her bliver du fint hjulpet igennem processen med at leje en container, og priserne her rigtig gode.

Alt efter hvad man har af projekter, så kan det godt være en god ide at overveje om man skal have hjælp af en container. Der findes mange slags containere, der kan hjælpe dig i mange situationer.

Hjælp til flytning

Hvis du står i den situation, at du skal flytte, kan en container også være en stor hjælp. Det er muligt at leje lukkede containere, som kan opbevare dine ting. Står du og skal flytte fra et sted til et andet, så kan det være at der hvor du skal flytte hen, måske lige trænger til lidt renovering inden du flytter ind. Ofte når man har flyttet alle sine ting ind i sin nye lejlighed, eller hus, så står man overfor udfordringen at alle ens ting står i vejen, når man skal til at male. Dette er der hjælp til. Lej en lukket container, den kan bruges så længe du ønsker det, og du har ro til at få klaret de opgaver der skal laves i forbindelse med at du skal flytte, uden at du skal vælte over flyttekasser, eller gå og sparke til reoler og borde der er tilfældigt placeret.

Der er også den mulighed at du kan leje en lukket container til selve flytningen. Så fylder man containeren med sine møbler og flyttekasser, og den dag du skal flytte, bliver containeren fragtet over til dit nye sted, hvor du stille og roligt kan gå og tage de ting ud af containeren efterhånden som du skal bruge dem.