Studer i udlandet med et studielån

Studer i udlandet med et studielån

15. februar 2020 1101 Af redaktionen_dk

Har du lyst til at studere i udlandet? Så er det vigtigt at gøre sig nogle tanker om, hvordan du har tænkt dig at finansiere udlandsopholdet. Det kan nemlig være, at den almindelige SU ikke helt rækker, og måske har du heller ikke helt opsparingen til at dække dine omkostninger i et helt år. Så er det godt, at du har mulighed for at optage et særligt studielån!

Så meget kan du optage af studielån

Når du skal studere i udlandet, så har du for det meste mulighed for at få viderebragt din almindelige SU. Afhængigt af hvor du skal læse, er det dog ikke altid helt nok til at dække dine udgifter, og derfor kan det være en ide at benytte sig af muligheden for at optage et studielån.

Der findes nemlig et særligt studielån, som kaldes et udlandsstudielån. Dette studielån er til dig, der ønsker at have et kortere studieophold i udlandet og have lidt ekstra penge at gøre godt med hver måned. Du kan læse mere om studielån generelt ved at trykke lige her.

Der findes dog en øvre grænse for, hvor meget du sammenlagt kan låne til dit studieophold i udlandet. Du kan nemlig maksimalt låne godt og vel 100.000 kroner i 2020 med udlandsstudielånet. Hvis du har tænkt dig at læse i udlandet i et år, kan denne type af studielån altså være med til at give dig omtrentligt 9.000 kroner ekstra om måneden.

Med det øgede rådighedsbeløb burde du have mulighed for at studere i selv de dyreste studiebyer i hele verden. Med udlandsstudielånet ligger verden altså lige for dine fødder. Det eneste, du skal gøre, er at tage chancen og forsøge dig med at læse i udlandet. Du kommer helt sikkert til at fortryde det, hvis du ikke gør det! Der er desuden en række gode uddannelsesmæssige argumenter for, at et studieophold i udlandet er særdeles gavnligt for dig både som menneske og akademiker.

Du kan forbedre dine kompetencer ved at læse i udlandet

Der er mange gode argumenter for at studere i udlandet. For det første bygger du ovenpå dine kompetencer, da du bliver nødt til at forholde dig til stoffet på et nyt sprog. Det kan være en udfordring i starten, men det kan være utroligt givende, når det er overstået.

Du kommer til at lære alle betegnelserne på det pågældende sprog, og på den måde bliver selve din forståelse af begreberne også dybere og bedre.

Samtidigt kommer du også til at møde en masse nye mennesker og skabe nogle gode venskaber. Venskaber med faglige relationer på tværs af landegrænser er også noget af det, der er med til at videreudvikle det globale samfund. Det kan eksempelvis være gennem international forskning.

Du kommer formentlig også til at lære en hel del om den pågældende kultur, hvilket altid må anses som værende gavnligt og ikke mindst dannende for dig som menneske. Når man nu har muligheden for at optage et studielån, så er der altså ingen grund til at lade være med at springe ud i det!