Gør klar til middagsfesten

Gør klar til middagsfesten

24. februar 2020 0 Af admin

Kunne du godt tænke dig at holde en stor, hyggelig middagsfest for vennerne? Med et flot hjem, er det nemt at planlægge og forberede sig til en rigtig god aften, hvor alt er gennemtænkt og gennemført. Læs mere om, hvordan du og hjemmet bliver klar til aftenen.

Få styr på dit look

Selvom det selvfølgelig er vigtigt, at maden og indretningen er parat til gæsterne, så er du som vært også med til ta gøre et stort indtryk og sætte et eksempel for, hvordan aftenen skal være. Det kan derfor godt betale sig at bruge lidt tid på at finde den rette outfit frem og sørge for at håret sidder, som det skal. Sørg selvfølgelig for, at tøjet passer til den stil og stemning, du gerne vil have middagen til at have. Skal den være formel eller mere afslappet? Er der noget, der skal fejres, eller er der et tema, der skal følges?

Hvis frisuren ikke lige gider at se ud, som den skal, kan det være, at det er tid til at smutte et tur forbi frisøren. Det er heldigvis nemt at finde en god frisør med gode priser online. Du kan nemt finde en oversigt over frisører og priser i det områder, du bor i som for eksempel ved at kigge på frisør Århus eller herrefrisør Århus.

Find opskrifterne i god tid

Hvis du selv vil lave mad til din middagsfest, så er det en god idé at planlægge menuen i god tid. Det giver dig tid til at sørge for, at alle ingredienserne er købt ind. Hvis det er er noget, du ikke har lavet før, kan det endda være, at du vil fortetrække at prøve at teste det ud nogle dage inden, så du ved, hvordan det laves, og hvordan det smager. Det gør det hele langt nemmere på selve dagen.

Husk at sætte dig ind i, hvad dine gæster spiser og ikke spiser. Hvis der er nogle allergier eller nogle, der er veganere eller vegetarer, er det altid god stil at tage hensyn til dette. Sørg desuden for, at drikkevarerne passer til det mad, der serveres.

Gør hjemmet indbydende

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at dit hjem er klar til gæsterne, der kommer på besøg. Det siger selvfølgelig sig selv, at det er en god idé at sørge for, at der er opryddet og rengjort. Men derudover kan du gøre flere ting, for at få hjemmet til at være den perfekte ramme for din fest og skabe præcis den stemning, du går efter.

Sørg for at bordet er dækket pænt, og brug eventuelt noget bordpynt til at gøre det ekstra fint. Stearinlys hjælper altid meget på hyggen, og generelt har belysningen meget at skulle sige for at gøre stemningen behagelig og hyggelig. Hvis du har et ekstra fint og pænt stel, så er det helt sikkert nu, det skal findes frem, og husk desuden vinglas eller lignende, der passer til drikkevarerne.

En sidste ting, der kan hjælpe meget med den hyggelige stemning, er at finde en spilleliste med roligt, hyggeligt musik, der kan spille i baggrunden og skabe en behagelig stemning.