Sælg boligen selv og spar penge

Sælg boligen selv og spar penge

30. maj 2021 0 Af redaktionen_dk

Det er meget almindeligt at have en ejendomsmægler tilknyttet, når man skal sælge sin bolig. Det kan være en god foranstaltning at have, men hvis du føler dig sikker omkring det, kan det også være en fordel at sælge huset selv. Læs videre her, hvis du vil vide mere om de forskellige fordele og ulemper ved bolig selvsalg, og hvorfor det kan være en god idé at inkludere en ejendomsmægler alligevel.

 

Spar penge

Den første og måske mest tiltalende fordel ved selvsalg er, at du har mulighed for at spare penge. Du kan spare mellem 30.000 og 150.000 alt efter boligens størrelse og værdi. Du har mulighed for at spare helt op til 100.000 skattefrit, hvis du har en meget stor bolig.

 

Den personlige fremvisning

Når en ejendomsmægler er tilknyttet salget, er det ofte ham eller hende, som står for fremvisningen af huset. Ved selvsalg er det dig, der skal vise huset frem til køber og svare på de eventuelle spørgsmål, de måtte have.

 

Der kan være flere fordele ved selv at vise huset frem. For det første er det dig, som kender huset og som har boet i det, så derfor er du måske den bedste til at vise huset fra dets gode side. Som beboer i boligen vil du helt sikkert også være den bedste til at svare på spørgsmål fra købers side omkring boligen, men du vil også være i stand til at fortælle om nabo-stemningen, lokalmiljøet og mange andre ting.

 

Det kunne for eksempel være, at vedkommende der køber huset gerne vil vide, hvor man kan køre mountainbike i området, og hvis du kan svare på den slags spørgsmål om området, kan det være et skub i den rigtige retning og give køber en god oplevelse.

 

Inkluder en ejendomsmægler

Det lyder ikke umiddelbart særlig selvsalgs-agtigt at inkludere en ejendomsmægler, men det kan godt gå hen at blive en nødvendighed. Du kan stadig selv fremvise huset og have de fleste ting, der handler om salget i hænderne selv, men ofte vil køber forlange en salgsopstilling, og det er kun en ejendomsmægler, som kan lave den.

 

Generelt kan det være en god idé at inkludere en ejendomsmægler, selvom du gerne vil sælge huset selv, for det kan være svært at holde styr på de juridiske detaljer. På den front ved en ejendomsmægler mere, og skulle noget gå galt, er det ejendomsmægleren og ikke dig, som holdes til ansvar for det. På den måde er der flere grunde til at inkludere en ejendomsmægler for at opnå tryghed omkring salget.