Bliv klar til forår i haven

Bliv klar til forår i haven

27. maj 2021 1 Af redaktionen_dk

Nu nærmer foråret sig med hastige skridt. Det betyder, at man skal begynde at tænke på hvad der skal ske i haven. Skal der nye tiltag til, eller har du rigeligt i det der allerede er i haven? Her kommer vi ind på hvilke planter der er gode at have, hvis du vil have lidt udbytte af blomster og frugter, eller du mere er til noget smukt at se på i haven, og som bierne kan have glæde af. Der er mange muligheder for at få netop den have du drømmer om.

Bær og frugt du vil elske at have i din have

Elsker du frisk dansk frugt og lækre smagfulde bær? Så overvej at pryde din have med bærbuske og frugttræer. Det kan godt være lidt smådyrt at etablere en have fra bunden. Måske skal du i en kort periode bede om et kassekredit lån, så du kan få købt de ting og planter, du skal bruge i haven. Det er nemlig oftest på én gang, der skal købes buske og planter. Hvis du gerne vil have bærbuske i din have er hindbær og brombær samt blåbær gode muligheder. De er relativt nemme at få til at vokse og bære frugt. De passer stort set sig selv, og skal bare beskæres en smule. Find brombærbuske til din have her. Hvis du gerne vil have æbletræer i haven, så overvej om du gerne vil have tidlige æbler eller sene æbler. Der findes sorter der allerede giver moden frugt fra sidst i august. Andre sorter er først modne til spisning i oktober.

Indret din have med mad til bierne

I disse år er miljøet mere og mere i fokus. Også bierne er under stort pres. De kan ikke finde den føde, der holder dem i live som art. Overvej hvad du kan gøre i din have for at passe på de bier der er så ekstrem vigtige for vores klode. Hvis du gerne vil have mad til bierne i haven kan du først og fremmest overveje at få pil i haven. Pil har nemlig en helt særlig pollen, som moderbierne spiser. Ellers er alle de helt gamle staude arter også rigtig gode at have i sin have. Hvis du sørger for mad til bierne, vil du også opleve et helt andet liv i din have. Den vil summe af sommer og liv, og vil give dig masser af smukke og unikke oplevelser.