Sådan vælger du din ejendomsmægler

Sådan vælger du din ejendomsmægler

1. april 2019 0 Af Martin

Hvis du står og skal sælge din bolig, og er i tvivl om hvilken ejendomsmægler du skal vælge, er du ikke den eneste. Der er nemlig mange ejendomsmæglere derude, og det kan være svært at vælge hvem der skal sælge din bolig. Her kan du læse om gåde råd til valg af ejendomsmægler.

 

Research markedet

Internettet kan være din bedste ven, hvis du står og skal vælge ejendomsmægler. Her kan du nemlig læse om andres oplevelser med de forskellige mæglerkæder. Du skal selvfølgelig også være kritisk overfor andres anmeldelser, men hvis de har stået i samme situation, som du gør nu, kan de måske hjælpe dig. Derudover kan du også sammenligne de forskellige mæglerkæders hjemmesider. På den måde får du et indblik i, hvordan de ville forsøge at sælge netop din bolig.

Det kan også altid anbefales at spørge familie, venner eller andre bekendte, der har stået i samme situation som dig selv. Det kan jo være, at de kan anbefale en god ejendomsmægler, der ville være perfekt for dig.

 

Kontakt flere ejendomsmæglere

Hvis du stadig er i tvivl, kan du også tage direkte kontakt til de forskellige ejendomsmæglere, for at høre hvad de kan tilbyde dig. Mange ejendomsmæglere tilbyder en gratis salgsvurdering af din bolig, og her har du mulighed for at spørge dem om yderligere informationer inden, at du vælger dem. Du kan eventuelt spørge dem, om du må optage det de siger, så du kan lytte til det senere. De kan nemlig godt finde på at bruge en masse fagsprog, som kan være svært at huske senere. Her er en guide til hvordan du kan gøre det: optag samtale på iPhone. Det er dog meget vigtigt, at du spørger om lov til at optage dem, inden du gør det,.

 

Undersøg ejendomsmæglerens køberkartotek

De fleste ejendomsmæglerkæder tilbyder i dag, at købere kan tilmelde sig et køberkartotek, hvor de indtaster de ønsker og krav de har til deres kommende bolig. Dette køberkartotek kan man som boligsælger ofte få adgang til inden, man binder sig til ejendomsmægleren. På den måde kan du tjekke om ejendomsmægleren allerede har købere til den bolig, som den du ønsker at sælge.

 

Vær kritisk

Boligsalg kan let ende katastrofalt, hvis du ikke vælger den rigtige mæglerkæde og ejendomsmægler. Det er super vigtigt, at du stoler på den person, der skal sælge din bolig, fordi de skal repræsentere dig, som sælger.  Derfor skal du ikke bare vælge den første og den bedste, men give dig god tid til at finde en, der er et match for netop dig. Hvis boligsalget ikke sker med det samme, skal i måske også bruge meget tid på at kommunikere frem og tilbage. Derfor er det altid vigtigt at være kritisk inden du vælger din ejendomsmægler.