Sådan bliver det en succes at flytte hjemmefra

Sådan bliver det en succes at flytte hjemmefra

19. marts 2019 0 Af Martin

At flytte hjemmefra er noget mange ser frem til, da man endelig skal stå på egne ben uden far og mor. Men det kan også ofte blive en dyr proces både før, efter og under selve flytningen. Derfor kan det være en god idé at forberede sig på voksenlivet i god tid inden, at man står med alt ansvaret selv.

 

Spar op i god tid

Det er en rigtig god idé at starte med at spare op lang tid før, man egentlig skal flytte hjemmefra. Mange er i dag heldige at have børneopsparinger, men disse penge kan hurtigt slippe op, måske allerede inden man egentlig er flyttet. Derfor er den god idé at sætte sig ned og lave en liste over alle de ting, som man skal købe, så man på forhånd har dannet sig et overblik inden flytningen.

 

Forudse og forebyg

Der kan ske mange uventede ting løbende, som kan resultere i at man skal bruge ekstra penge på ens bolig. Afhængig af om din boligsituation, kan det betyde, at du selv skal punge ud, hvis noget fx er gået i stykker og kræver en reparation. Derfor er det også væsentligt, at man altid har lidt penge sparet op, hvis et uheld skulle hænde. På den måde undgår du at komme i store økonomiske problemer, fordi du allerede var forberedt på uheldige udfald.

 

Hvordan vil du bo?

I dag er der mange forskellige muligheder, når det kommer til at finde et sted at bo. Hvis man er studerende, kan man eksempelvis bo i studieboliger og kollegier, som oftest er billigere end den sædvanlige ejerlejlighed. Hvis man derfor ikke har så mange penge i måneden, kunne det være en idé at undersøge om det kunne være noget for en. På https://studenterguiden.dk/studieboliger-kollegier kan man finde en liste over samtlige studieboliger i Danmark.

 

Hvad har du råd til?

Når du er flyttet, skal du også finde ud af hvordan pengene skal tjenes. Hvis man er studerende, har man oftest krav på SU, men mange har også studiejobs ved siden af. Hvis du bor til leje, har du måske ret til at få boligstøtte, hvilket kan være en stor hjælp, når det kommer til at betale husleje og andre regninger. Tjek dine muligheder for boligstøtte på www.borger.dk/boligstotte. Uanset hvad er det essentielt at undersøge hvad ens indtjeningsmuligheder er, så man ved hvilken type bolig man har råd til at bo i.