Sådan sparer du penge og energi

Sådan sparer du penge og energi

19. januar 2021 0 Af redaktionen_dk

Det er en god idé at gennemgå dit energiforbrug jævnligt. Der er rigtig mange måder du kan spare penge på og så selvfølgelig også leve mere grønt samtidigt! Så det er jo rent win-win!

Her finder du nogle nemme tips og gode idéer til dig der gerne vil have lidt mere tilovers efter regningerne er betalt.

Skift til en varmepumpe

Her er der virkeligt store økonomiske besparelser at hente samtidig med at du bliver mere miljørigtig. En luft til vand varmepumpe er utrolig effektiv opvarmningskilde.

En varmepumpe fungerer ideelt hvis der allerede er radiatorer installeret i din bolig og fungerer også med gulvvarme. Det drejer sig simpelthen om at udnytte energien bedre. En varmepumpe er en fantastik investering men hvis du ikke har råd til at betale for din egen varmepumpe og installationen deraf, har du mulighed for at få en varmepumpe på abonnement. Læs mere på Naervarme.dk.

Vaskemaskinen

Husk at langt de fleste vaskemidler og slags vaskepulver fungerer udmærket ved lavere temperaturer, så du kan sagtens bruge et mere økovenligt program med lavere vandtemperatur. Husk du skal også gøre din vaskemaskine ren jævnligt. Nyere maskiner har et auto-rengøringsprogram, ellers kan du selv afkalke vaskemaskinen med husholdningseddike og et koge-program.

Tørretumbler

Husk at det er helt gratis at lufttørre vasketøjet. Eller måske bare bruge tørretumbleren til at få vasketøjet helt tørt. Husk at tørretumbleren fungerer bedst hvis du renser fnugfiltret jævnligt.

Det er også værd at tænke på at nye hårde hvidevarer er langt mere energieffektive end de var for selv 10 år siden.

Støvsugeren

Husk at det er helt gratis at bruge en kost. Dertil er det også billigere at bruge en håndstøvsuger til lidt brødkrummer på tæppet end at hale den store almindelige støvsuger frem.

Opladere til mobil, bærbare computer, tabletter osv.

Husk at mange af disse opladere trækker strøm selvom dine apparater ikke er sat til opladning. Spild af penge. Derudover trækker alle apparater med et standby lys også strøm, så det er bedre at trække stikkene ud når de ikke bruges.

Brusebadet

Tag et hurtigt brusebad, hellere end et langt brusebad. Du kan også sagtens slukke for bruseren mens du sæber dig ind og mens dit balsam virker i håret. Du kan fylde en spand mens du venter på at brusebadet er den rette temperatur.