Det skal du vide om at få lagt nyt tag

Det skal du vide om at få lagt nyt tag

20. januar 2021 0 Af redaktionen_dk

Når du skal have lagt nyt tag, uanset årsagen til dette, kan det virke helt uoverskueligt at skulle vælge, måle og undersøge. Der er mange ting, man skal tage stilling til, så det er vigtigt, at man tænker alting godt igennem, før man vælger sit nye tag.

Her får du en guide til alt, hvad du skal vide om at få lagt nyt tag.

Undersøg forskellige tagtyper

Noget af det første, du skal gøre, når du skal have lagt nyt tag er at undersøge diverse forskellige tagtyper. Der findes så mange forskellige tagtyper, så det er vigtigt, at du tager et grundigt kig på dem alle, før du beslutter dig for, hvilken passer bedst til din smag og husets udseende og design.

Når du skal undersøge forskellige tagtyper, skal du blandt andet kigge nærmere på levetiden af taget. Det ville være enormt ærgerligt at få valgt en tagtype, der for eksempel kun holder halvt så lang tid som forventet.

Derudover skal du selvfølgelig også kigge på udseende, design og kvalitet. Du kan få det helt klassiske og elegante tegltag, der passer til den almene bolig, men du kan for eksempel også vælge naturskiftertag, der har et helt specielt og smukt look – det er bare med at slippe fantasien løs! Du kan finde mere information om nyt tag her.

Læg et fast budget

Når du skal have nyt tag på den bolig, er det selvfølgelig enormt vigtig, at du gør dig nogle overvejelser om, hvad dette gerne skal koste. Alt efter tagtype, isolering og areal af taget, kan priserne varierer rigtigt meget, og det er derfor vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad du maks vil give for et nyt tag.

Når du skal gøre dig disse overvejelser, kan du for eksempel spørge dig selv: Hvor lang tid skal dette tag kunne holde? Hvor lang tid vil jeg beholde denne bolig? Hvor højt vægter jeg god kvalitet? Ved at stille dig selv disse spørgsmål får du også en bedre ide om, hvad du egentlig ønsker, og på denne måde kan du også lægge et fast budget på et max beløb, du ønsker at bruge på dit nye tag.

Husk at læse det med småt

Du tænker måske, at det i alt sin enkelthed bare handler om at vælge den tagtype, man godt kunne tænke sig, og så er det ellers med at få sig et nyt tag – sådan er det også et stykke hen ad vejen, men der er altså også en del andre ting, man skal tage højde for, når man skal have lagt nyt tag på sin bolig.

For eksempel er det vigtigt at huske på, at forskellige tagtyper kræver forskelligt underlag og isoleringer. Underlag og isoleringer er med til at sørge for, at dit tag ikke bliver utæt og ulækkert med årene, så du undgår vandskader ved sne-og regnvejr. Det er altså enormt vigtigt, at du husker på dette, når du skal have lagt nyt tag – især hvis du vælger at gøre det selv.

Derudover er det også vigtigt, at du husker at kigge på energikravene, som taget skal kunne leve op til, før du får lagt nyt tag. Alt efter hvordan og hvornår din bolig er bygget, kan energikravene se meget forskellige ud.

Nu er du klar til at kaste dig ud i et nyt tag eventyr!