Overvej jordvarme til nybyggeri

Overvej jordvarme til nybyggeri

19. januar 2021 0 Af redaktionen_dk

Vidste du, at jordvarme er en grønnere løsning end mange andre varmekilder? Har du længe overvejet, om du skulle skifte til jordvarme ved at få installeret et jordvarmeanlæg, så er det altså nu, du skal slå til.

Der er nemlig utroligt mange fordele ved jordvarme, udover at det er et miljøvenligt alternativ i sammenligning med mange andre varmekilder. Ofte kan du spare penge på et jordvarmeanlæg, og anlægget kan holde i en lang række år.

På denne måde er det vigtigt, at du ser installationen af dit jordvarmeanlæg som en investering. Måske det er lidt dyrt at få installeret til at starte med, men når det først er på plads, vil det med tiden tjene sig selv hjem igen.

Bedre for klimaet

Som sagt er et jordvarmeanlæg i mange tilfælde en grønnere løsning og altså bedre for klimaet end andre varmekilder. Dette kunne fx være et oliefyr. At jordvarme er en grønnere løsning, skyldes bl.a., at du med jordvarme udnytter jordens naturlige ressourcer – i dette tilfælde solen.

Et jordvarmeanlæg består af to ting. Det består af en jordslange og en varmepumpe. Jordslangen graves ned i jorden i din have. Når solen skinner, så bliver de øverste lag af jorden varmet op, og herved lagres der store mængder energi i denne jord. Jordslangen evner at trække denne energi ud af jorden, og den transporterer den i form af varme ind til varmepumpen via en frostsikker væske.

Varmepumpen er placeret inde i huset. Her sørger den så for at omdanne den varme, som den får gennem jordslangen, til varme, som kan blive sendt ud i huset.

Det skal du gøre

Hvis du gerne vil skifte til jordvarme, så er det slet ikke så svært. Hvis du gerne vil i gang med at bygge et nyt hus, så er det her nemmest at installere et jordvarmeanlæg. Ved at installere jordvarmeanlægget i forbindelse med byggeriet gør du processen nemmere, og du har også mulighed for at spare penge. Vil du have konkrete jordvarmeanlæg priser, så læs mere her.

Hvis du allerede har et hus, så kan du dog stadig sagtens skifte til jordvarme, hvis du gerne vil det. Da er det vigtigt, at du finder et firma, som er eksperter på området, og som du er tryg ved. Dette firma kan så hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du bedst får installeret et jordvarmeanlæg.

Generelt så gælder det om, at du får lavet en god og grundig research, inden du påbegynder installationen.