Sådan skaber du mere overskud i din hverdag

Sådan skaber du mere overskud i din hverdag

4. maj 2021 0 Af redaktionen_dk

Det kan være rigtig svært, at få tid til sig selv, og det, man gerne vil, når man har en travl hverdag med familie og arbejde. Når først man kommer hjem fra job, og har hentet ungerne fra institutioner, så er overskud ikke det, man har mest af. Tanken om, at der skal handles ind, laves aftensmad, og ungernes madpakker skal laves til næste dag, dræner én for energi. Men det er vigtigt, at man så har mulighed for at skabe plads til os selv.

Arbejd på deltid

Hvis det er muligt, og det kan hænge sammen økonomisk med familien, så begynd at arbejde på deltid. Det vil give mere frihed til dig som menneske, hvor man kan få sig et velfortjent pusterum, og få ordnet nogle ting, som man normalt aldrig har tid tid. Man vil få sig et helt ny dagligdag og en hverdag, hvor det ikk behøver at gå op i at hente og bringe. Det vil skabe ro hos dig, som forældre, som menneske, men det vil også påvirke positivt for dine børn. De vil straks kunne mærke dit overskud, og din nye energi. Så hvis det kan lade sig gøre, så gør det. Om ikke andet, så for en periode.

Planlæg tiden til dig selv

Når man har et travlt liv, som forældre, og som mand eller kone, så har man ikke nok tid til sig selv. Dog er det super vigtigt, selvom man får børn, at man stadig forkæler sig selv, men også får tid sammen som kærester eller mand/kone. Derfor kan det være en ide at planlægge sin fritid. Man kan få hjælp af bedsteforældre til at hente børn fra institutionen én gang om ugen, så man kan få sig et pusterum for sig selv.

Der skal være plads til, at man som forældre også kan træne, eller dyrke sport. Tag ud, og spise med venner, for det skaber en god livskvalitet, og det behøver ikke at gå i stå eller afskediges, bare, fordi at man får børn. Det handler i bund og grund om, at man skal prioritere tid tid bedste muligt.

Vær ikke bange for at spørge om hjælp

Det gælder, uanset om, det er fra ens partner, bedsteforældrene, eller vennerne, så skal man ikke være bange for at spørge om hjælp, hvis man føler sig presset. Der kan være uforudsete situationer, hvor man kan have svært ved at holde familien samlet, hvis man står overfor en frygtelig hændelse, det kan være en nær person, man har mistet, og man nu står med et dødsbo, der skal håndteres. Læs mere her, hvis du vil læse mere om hjælp til dødsbo. 

Hvis ikke man tør at spøge om hjælp, så ender man i en presset situation, hvor man ubevist kan snerre af andre, bliver ramt af stress, og generelt bliver påvirket negativt på ens livskvalitet. Folk omkring én, vil hjertens gerne hjælpe i tide og utide, og når det passer ind hos dem, selvfølgelig. Især bedsteforældre, vil hellere end gerne stå til rådighed, når lokummet brænder.