Sådan får du glæde af din have hele året

Sådan får du glæde af din have hele året

9. maj 2021 0 Af redaktionen_dk

Det er dejligt med en privat have, hvor man kan komme ud og nyde naturen lige uden for havedøren. Bor man i et parcelhuskvarter, kan haven dog føles mindre privat, hvis man ikke har en form for afskærmning.

Derudover bliver haven også nemt lidt trist, når det ikke længere er sommer, hvis ikke man gør noget for at gøre den spændende hele året.

Plant buske, blomster og frugttræer til det meste af året

For at få glæde af sin have hele året kan man bl.a. overveje, hvilke planter og træer, man vælger at have i sin have. Sørger man for at have noget, der er spændende på forskellige tider af året, kan man få glæde af sin have i længere tid.

Man kan f.eks. vælge at sætte løg til forårsblomster, så man kan nyde haven allerede tidligt på året. Samtidig kan man også sørge for at have nogle buske med blomster eller bær, der er interessante i sommermånederne. For at runde det hele af kan man vælge at have frugttræer, hvor frugterne først kommer til efteråret. Det kan f.eks. være et træ med elstar æble, der kan plukkes fra oktober.

Afskærm din have fra nysgerrige blikke

Om sommeren er det hyggeligt at sidde i haven og grille med vennerne eller ligge på græsset og nyde solen. For nogle mennesker kan det dog være lidt forstyrrende, hvis naboer og forbipasserende bare kan kigge direkte ind i haven. Det kan gøre, at man ikke får den brugt så meget, som man gerne vil.

Der er flere muligheder for at afskærme sin have. Vil man gerne have privatliv hele året, kan man vælge at sætte et stakit op. Vil man i stedet bare have afskærmning de årstider, hvor man er mest i haven, kan man også overveje at sætte en billig bøgehæk eller en anden form for hæk op.