2 typer granitsten du skal kende til

2 typer granitsten du skal kende til

3. maj 2021 0 Af redaktionen_dk

Granit er et fantastisk materiale, som der bliver lavet mange forskellige typer sten ud. Det er populært at anvende granit til boligen, både indenfor og udenfor. Indenfor bruges det blandt andet til køkkenborde og fliser. Udenfor bruges til det alt fra belægningssten til havefigurer. Der er dog særligt 2 typer granitsten, som er særligt populære at bruge til boligen. Begge bruges både til indkørsler, havestier og meget andet. Det 2 typer granitsten er henholdsvis granitskærver og chaussesten. Begge bruges i et stort omfang, og giver et anderledes look, end f.eks. betonsten gør. Det det er natursten, giver det et andet spil som man ikke får ved mange andre typer sten som er fremstillet.

 

Granitskærver

Granitskærver er granitklipper, som er sprunget i meget små stykker. Skærver er typisk fra 8 mm og helt op til 10 cm. De anvendes blandt andet til indkørsler og gårdspladser, da det ikke er et problem for dem med meget højt tryk. Granitskærver fås ligeledes i mange forskellige farver, her i blandt både sort, rød og grå. Dertil fås der også forskellige mix af de forskellige farver. Du kan finde granitskræver til dit projekt på granitskarver.dk, hvor du også kan se hvor du får den bedste pris.

 

Chaussesten

Chaussesten er en utrolig populær belægningssten i Danmark, og du ser dem både som belægning rundt om private boliger, såvel som belægning på offentlige gader og stier. Den fås ligesom granitskærver i mange farver, hvor den mest populære er grå chaussesten. Chaussesten er en kvadratisk sten som er hygget i granit, ikke at forveksle med brostenen. Nogle brosten er ligeledes lavet at granit, men er af en større størrelse. Chaussestenen måler typisk 9x9x9, men kan variere det det er en natursten. Du kan også få dem i både 10x10x10 samt 11x11x11, hvor den mest almindelige dog er den så måler 9 cm på alle sider. Dertil kan stenen fås i halve, hvilken gør, at den kun er halvt så høj. Det kan ikke ses når stenen lægges, dog er den ikke altid det bedste valg. Til nogle indkørsler som kræver høj belastning, er det f.eks. bedre med den hele chaussesten.