Sådan indretter du dit gæsteværelse

Sådan indretter du dit gæsteværelse

19. juni 2021 0 Af admin

Et gæsteværelse skal være ydmygt, men ikke for kedeligt. Samtidig skal det heller ikke være for pragende, da det trods alt er et gæsteværelse, og derfor skal have en vis enkelthed i sit udtryk. Det skal samtidig være et værelse, som både appellerer til svigermor og svigerfar såvel som jeres tætte venner. Nedenfor kan du læse om, hvordan du indretter jeres gæsteværelse helt perfekt, sådan I kan have alverdens gæster på besøg over en weekend.

 

Pynt sengen til

Det første, man som regel ser i et gæsteværelse, er sengen. Sørg derfor for at dyne samt pude har et lækkert betræk, som eventuelt spiller godt sammen med diverse puder til at pynte sengen. Man bemærker hurtigt, hvis betrækket er af ældre dato og blot blevet kasseret til fordel for et nyere et af slagsen. Et gæsteværelse må gerne være hyggeligt, så hvis du eksempelvis har hvidt tapet, så overvej derfor, om det ikke er en god idé med et mørkt betræk.

 

Gør værelset hyggeligt med skind

Der bør også være en pyntestol eller lille skrivebord, som man kan benytte, hvis man er overnattende. For at gøre disse hyggelige, kan man eventuelt investere i et lammeskind til stol. Dette giver gæsteværelset et varmt og indbydende udtryk, som er vigtigt når man har overnattende på besøg. 

 

Bring naturen ind i værelset

Det er også vigtigt at vise, at værelset ikke bare har stået hen i lang tid uden at blive passet og udnyttet. En måde at gøre op med dette på er ved at have planter og blomster stående på værelset. Dette giver indtrykket af, at der faktisk er liv i værelset, og at nogen faktisk ser til værelset og sørger for at det trives, samt at det er renligt og klar til brug.

 

Gæsteværelset, ikke pulterrum

En fejl de fleste gør, det er at forveksle et gæsteværelse med et pulterrum. Det mange eksempelvis gør forkert, det er at opbevare gamle legesager fra børnene, som nu er blevet voksne og flyttet ud. Det kan også være at man opbevarer en gammel bryllupskjole herinde m.m.

 

Disse ting bør gerne undgås, hvis man ønsker at ens gæsteværelse skal gøre et godt indtryk på de overnattende. Det er vigtigt at værelset er enkelt og rent. På den måde føler gæsterne ikke, at de blevet klemt ind i et kosteskab.

 

En sidste huskeregel

Hvis muligt, så er det en god idé at gæsteværelset har adgang til et separat badeværelse, således de ikke skal dele med det, I som værtspar benytter jer af.