Sørg for at dine medarbejdere har det godt

Sørg for at dine medarbejdere har det godt

19. juni 2021 0 Af redaktionen_dk

Når det kommer til en arbejdsplads, så er der få ting, der er lige så vigtige som, at medarbejderne har det godt både fysisk og psykisk.

Trivsel på arbejdspladsen er ekstremt vigtigt, både på et menneskeligt plan, men særligt også på, hvordan medarbejderne performer.

Sidder man stille hele dagen på en dårlig kontorstol, så kan du være sikker på, at de ikke gør det lige så godt som, hvis de havde en super god og dejlig kontorstol, som kan indstilles på flere forskellige måder.

Ergonomi er vigtigere end du tror

Fysisk trivsel på en arbejdsplads er vigtigt, og en af nøglefaktorerne til denne er ergonomi. Kort sagt, så handler ergonomi om belastninger af kroppen som sker på baggrund af arbejde.

Nogle af de ting der spiller ind i ergonomien, er arbejdsstilling, repetition af bevægelser og tunge løft. Alle tre kategorier kan udvides yderligere.

For langt de fleste arbejdspladser, er det arbejdsstilling, som er det helt store spørgsmål. En god kontorstol gør en verden til forskel fra en dårlige kontorstol.

En god kontorstol til arbejdspladsen kan indstilles på flere forskellige måder, så man får både den rigtige højde, men også den rigtige støtte til ryg, skuldre og arme. Køb kontorstol til erhverv her.

Udover en god kontorstol, så er et hævesænke bord også meget vigtigt. Det gør nemlig, at man selv kan bestemme højden man selv synes passer bedst. Dertil giver det også mulighed for, at man kan stå op ved sit skrivebord og arbejde.

Sidstnævnte er specielt godt, da de hjælper på blodomløbet, da det godt kan ”lukke” lidt for omløbet af at have siddet i den samme stilling på en kontorstol i lang tid.

Sørg for at arbejdsmiljørådgiverne på arbejdspladsen er opdaterede

Det kan lyde banalt og ikke nødvendigvis vigtigt, men det er faktisk en god ide, at man sørger for at arbejdsmiljørepræsentanterne på ens arbejdsplads der er up to date, på de nyeste trends inden for arbejdsmiljø.

Det kan man f.eks. gøre ved at sende arbejdsmiljørepræsentanterne på kursus i ny og næ eller lade dem komme med til en konference for arbejdsmiljø én gang om året.

Dine medarbejdere vil helt sikkert være glade for det i længden, da flere medarbejdere går op i ergonomi og godt arbejdsmiljø. Det er helt sikkert flere end man lige går og tror, som går op i det.

Selvom det ikke er medarbejdernes virksomhed, så er det deres arbejdsplads, og dem der skal leve med det. Så det giver mening, at de gerne vil have de bedst mulige arbejdsbetingelser, så de trives og kan arbejde uden at skulle være bange for at de får arbejdsskader grundet en dårlig kontorstol.

Man kan i hvert fald være helt sikker på, at størstedelen af medarbejderne går op i deres helbred på arbejdspladsen, og at de nærmest vil gøre krav på en god kontorstol og et hævesænke bord, så de selv har nogen kontrol over deres arbejdsstillinger når de er på arbejde og skal performe for virksomhedens skyld.