Sådan finder du den rette algebehandling til dit tag

Sådan finder du den rette algebehandling til dit tag

24. oktober 2019 1 Af Martin

Alger og mos på taget er aldrig et kønt syn. Indtrykket af et ellers flot og velholdt hus omgivet af en pæn og ordentlig have, kan forringes hvis husets tag er fyldt med mos og alger. Et rent og velholdt tag kan derimod være prikken over i’et for skabelsen af et pænt og hyggeligt hjem for dig og din familie.

Men alger skader ikke blot tagets udseende. På sigt kan de føre til reelle skader på din boligs tagsten. Det er altså ikke blot for synets skyld at det kan være smart at få renset sit tag for alger, men også for tagets holdbarhed. Det er her en algebehandling kommer ind i billedet. En ordentlig algebehandling fjerner algerne skånsomt og efterlader et pænere og mere langtidsholdbart tag.

En algebehandling er dermed en løsning der ikke bare gavner dit hjems udseende, men kan også gavne dit tags levetid. Dermed kan en investering i en ordentlig algebehandling ikke blot være en investering der gør dit hjem pænere, men også på sigt være et smart økonomisk valg, der forlænger dit tags holdbarhed.

Algebehandling – få bugt med alger eller tag dem allerede i opløbet

Hvis du overvejer en algebehandling af dit tag, kan det være en fordel at være bevidst om algebehandlingens to hovedfunktioner. Den første er den ovenover omtalte fjernelse af alger og mos. Dette er fordelen hvis dit tag allerede er ramt af alger. Her går algebehandlingen ind og fjerner det allerede eksisterende mos og alger, der herefter vaskes fra taget.

Algebehandlinger har dog også en præventiv effekt. En algebehandling virker forebyggende, så hvis dit tag endnu ikke har alger eller måske er begyndt at udvikle det, kan du også med fordel få det algebehandlet, så det kommer til fremstå som nyt. På den måde kan du tage algerne i opløbet og dermed sikre, at taget holder sig præsentabelt i længere tid.

Den rette løsning – skånsomt for taget, skånsomt for miljøet

Når du vælger en algebehandling, er det vigtigt at du vælger en der er så skånsom som muligt – både for taget og for miljøet. Når det kommer til at skåne taget, er det en fordel at vælge en algebehandling der ikke kræver at nogen skal op på taget. Tage er typisk ikke skabt til at gå på, og kan derfor lide skade af dette. En sådan skade vil gå imod hele pointen med at undgå skader på taget, og er derfor kontraproduktiv i forhold til forlængelsen af tagets levetid.

Miljøet er også vigtigt at have in mente når algebehandlingen skal vælges. Der er strenge krav til algerenseprodukter i Danmark, og bruges et produkt der ikke er godkendt af miljøstyrelsen, kan dette udløse bøder og i særligt slemme tilfælde fængselsstraf. Og dette er ikke uden grund. Ulovlig algerens kan udføre slemme skader på naturen omkring dig og vores grundvand. Derfor er det vigtigt at vælge et miljøgodkendt produkt. Også hvis du vil have algebehandlingen udført af professionelle, er det vigtigt at vælge et firma, der kun bruger miljøgodkendte midler.

Algerens af fliser og facader – ikke kun taget der rammes

Det er ikke kun tage der kan rammes af alger. Også facader og særligt fliser på for eksempel terrassen kan rammes. Ved en fliserens eller facaderens gælder mange af de samme ting der allerede er nævnt med tage. Dog kan man med fordel vælge en fliserens med imprægnering, hvilket giver en endnu bedre beskyttelse mod alger og mos. Imprægneringen holder også vand fra at trænge ned i flisen, hvilket gør den mere modstandsdygtig overfor al slags vejr. Imprægnering har derfor en præventiv effekt, der forlænger levetiden af de sten du bruger på terrassen eller facaden. Ligesom med en tagrens er det vigtigt, at der kun bruges miljøgodkendte midler til behandlingen.