Brug en køberrådgiver og gør et stærkt boligkøb

Brug en køberrådgiver og gør et stærkt boligkøb

23. oktober 2019 2 Af simonnygaard

Kloge hoveder siger, at boligkøbet er den mest fornuftige form for investering. Der er bare den hage, at det både kræver meget tid og energi at købe bolig. Man skal finde den helt rigtige bolig og sørge for, at den ikke har fejl og mangler, som senere kan gå hen og blive rigtige dyre at reparere. Og så kommer man ikke udenom at skulle tage i banken for at låne penge, og det har selvfølgelig den konsekvens, at man kommer til at sidde på en stor gæld de næste mange år.

Der er meget på spil, og for at træffe de bedste beslutninger for en selv og ens familie kan man vælge at bruge en køberrådgiver til købet. Køberrådgiveren hjælper dig gennem hele købsprocessen, så du får en behagelig proces helt fri for stress og søvnløse nætter forårsaget af tankemylder om, hvorvidt du nu har truffet den rigtige beslutning.

Et eksempel på et rådgivningshus, der tilbyder køberrådgivning på Sjælland og i København, er Bomae. Læs mere om Bomae her.

 

Undgå ubehagelige faldgruber med køberrådgivning

Når du kigger på bolig, skal du altid kigge grundigt på tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten for at aflæse boligens tilstand. Det er ikke altid lige let at gennemskue, hvad de forskellige begreber i rapporterne dækker over, men sådan noget kan en køberrådgiver hjælpe dig med. Derudover kan køberrådgiveren straks se, om der mangler noget information, som burde stå i rapporterne, og det vil rådgiveren følge op på, så du står med det fulde overblik, inden du træffer en beslutning.

 

Køberrådgivning sikrer dig den bedste pris og de bedste vilkår

Selv for andengangskøbere er det en stor mundfuld at skulle forhandle med ejendomsmægler, og derfor er det fuldt ud forståeligt, hvis man som førstegangskøber får en lille smule hjertebanken og sved på overlæben ved tanken om at stå over for ejendomsmægler. Her kan en køberrådgiver varetage forhandlingerne i dit sted, så du slet ikke behøver at bekymre dig om denne del af købet. Her kan du blot læne dig tilbage, mens din køberrådgiver hiver sine bedste forhandlingstaktikker op af ærmet.

 

Få gennemgået vigtige handelsdokumenter af kyndige øjne

Det er normalt ejendomsmægler, som står for at udarbejde købsaftalen, efter at forhandlingerne er ovre. Da ejendomsmægler som sagt arbejder for sælger, så er det vigtigt, at du får dokumentet gransket, inden du skriver under. Hvem ved – det kan være, at der er sneget sig nogle urimelige betingelser ind, som ville have stillet dig i en dårlig position, skulle du gå hen og købe boligen. Men sådanne overraskelser vil din køberrådgiver naturligvis opsnappe.