Sådan får du styr på haven til foråret

Sådan får du styr på haven til foråret

11. maj 2021 1 Af redaktionen_dk

Der er ikke frygtelig lang tid til, at det er forår. Og når det er forår, så er der nogle ting ved haven, som man skal have styr på. Er du i tvivl om, hvor du skal starte med det det? Så kan du finde inspiration i denne artikel – og så er det ellers bare med at komme i gang!

Selve havedesignet

Du skal først og fremmest kigge på, om din have lever op til det, du skal bruge den til. Er du f.eks. mest til, at der er en stor græsplæne, der fylder det meste, eller mangler du en stor terrasse, hvor du kan placere havemøbler på? Det er sådanne ting, du skal starte med at tænke på. Du kan altid få hjælp af en havearkitekt, der kan hjælpe dig med at se muligheder, du måske ikke selv lige kunne spotte.

Blomster til haven

Hvis du mangler nogle flotte blomster til haven, så køb storkenæb blomster. Disse er utrolig flotte planter, der kan stå ude, så længe jorden ikke er frossen. Storkenæb skal helst stå et sted, hvor de kan få godt med sol, og så er det vigtigt, at du planter dem i tør jord, der ikke er for leret. Hvis din jord er leret, så kan du afhjælpe problemet ved at komme lidt sand i jorden. Storkenæb er en nem plante at holde, fordi de ikke kræver den store vedligeholdelse. Du skal faktisk hverken gøde eller vande planten – den skal bare have sol.

Møbler til haven

Hvis du har en have, så skal du da også kunne bruge den til at være i. Derfor skal du naturligvis have møbler i haven, og så skal du også have nok til, at der kan komme gæster på besøg. Det kan også være en god idé at medtænke et grillområde, hvis du kan lide grillaftener sammen med vennerne – og hvem kan ikke det? Det kan også være hyggeligt at have en lille bålplads, hvis det er noget, haven tillader.

Endnu ikke en have?

Hvis du endnu ikke har en have, men drømmer om et godt sted at finde hus og have, så kan du være, du skal kigge nærmere på Slagelse by og omegn. Her er der mange flotte huse til fornuftige priser, og Slagelse er en dejlig by, der byder på smukke omgivelser og gode muligheder. Måske Slagelse lige er noget for dig?