Sådan bruges cornflakes i køkkenet til mere end bare morgenmad med mælk

Sådan bruges cornflakes i køkkenet til mere end bare morgenmad med mælk

23. juli 2022 1 Af redaktionen_dk

Det er almindeligt kendt, at cornflakes passer godt til mælk eller yoghurt for at opleve et almindeligt måltid. Nogle mennesker elsker den sensuelle crunch, mens andre hader det. Alligevel kan andre lide at suge dem i mælk i et stykke tid. Men der er andre måder at nyde cornflakes på. Fortsæt med at læse og tjek de ting, du kan lave derhjemme med dem.

9,0 Fabelagtigt

Der er talrige artikler om cornflakes i dagens nyheder og andre magasiner. Så læs videre for at opdage en række lækre opskrifter på cornflakes.

Du behøver ikke at servere cornflakes bare i yoghurt eller mælk. Prøv for eksempel tykke, 100% frugtsaft med papirmasse med en skefuld creme fraiche eller aromatiseret kefir. Fyld en skål med frisk frugt og dryp med ahornsirup, for eksempel.

Og det er også fantastisk som et supplement til hjemmelavet müsli. Tilsæt 1/3 cornflakes til det, rør blandingen og nyd müsli efter smag.

Hvorfor blev cornflakes opfundet?

John Harvey Kellogg skabte det velkendte korn for første gang i 1894. Men hvorfor blev cornflakes opfundet?

Det blev skabt fra starten for at være funktionelt; det var meningen, at det skulle være sundt og målrettet intetsigende for patienterne i det sanitarium, hvor han arbejdede. Det lyder mærkeligt, at nogen med vilje ville lave intetsigende måltider, men det hele var en del af den ekstreme diæt, som hans kirke prædikede for at kvæle følelser.

At have samleje og onanere var efter Kelloggs mening usund og afvigende adfærd. Han var en ivrig fortaler for afholdenhed. I Embracing the Natural History and Hygiene of Organic Life: Plain Facts for Old and Young diskuterede han, hvad han mente var de skadelige virkninger af onani.

Han opregnede andre bivirkninger af den “dobbelt forfærdelige” forbrydelse, herunder humørsvingninger, dårlig kropsholdning, hjertebanken, stive led, acne og skaldethed. Han nævnte også en præference for krydret mad.

“Bid” i stedet for chips

Har du prøvet at snacke på cornflakes fra din tallerken i stedet for chips eller nødder? Du kan nyde chipsene alene eller for eksempel dækket af chokolade – først varme dem op, drys derefter med cornflakes og lad dem hærde godt. Under alle omstændigheder får du den perfekte fornøjelse, der passer godt til for eksempel at se film.

Tip: For en salt version, drys chipsene med dine yndlings krydderier og lidt salt. Sådan en karry eller røget paprika vil overraske dig utroligt – og muligvis endda overgå dine tidligere yndlings kartoffelchips i smag.

Is og cornflakes – en uventet, men fantastisk kombination

Prøv at søge i dit hjem stash, du kan finde nogle glemte chips. Eller gå på indkøb og prøv en af opskrifterne. Cornflakes har mange anvendelsesmuligheder og kan ofte blive en torn i siden, hvis du løber tør for nogle væsentlige ingredienser. Så tøv ikke med at begynde at eksperimentere!

Til emballage – klassisk og enestående

Vi kender alle den klassiske schnitzel, men nogen kan blive overrasket over schnitzel i cornflakes. Du kan også bruge cornflakes, når du pakker ind i en triplet i stedet for klassiske brødkrummer. Du salter kødet, ruller det i mel og æg og til sidst i finthakkede cornflakes. Steg derefter på begge sider i olie og tør på et papirhåndklæde.

Men hvis du er en kender af schnitzler eller foretrækker interessante opskrifter, anbefaler vi marinering af kylling (eller svinekød eller kalkun) schnitzler skåret i mindre stykker i en blanding af mayonnaise og krydrede krydderier (paprika, hvidløg, salt og peber).