Fem tip til overgang af et lille barn til en stor barneseng

Fem tip til overgang af et lille barn til en stor barneseng

22. juli 2022 0 Af redaktionen_dk

Dit barn vil nå en spændende milepæl, når de skifter fra deres tremmeseng til en stor barneseng. Det kan også være svært for forældrene. Det er afgørende at sikre, at dit barn overgår på det rette tidspunkt og er forberedt på succes med det samme. Læs videre for at lære, hvornår og hvordan denne spændende milepæl vil finde sted.

Hvornår skal dit lille barn overgå til en stor barneseng?

Før du overfører dit barn fra en juniorseng til en stor barneseng, bør du vente, indtil de ideelt set er 3 år eller ældre, men mindst 2,5 år gamle. Fordi en småbørnsseng gør det muligt for dit barn at komme ind og ud på egen hånd, tæller det også som en stor barneseng.

Det er usikkert for dem at klatre ud af deres krybbe, så du bør flytte dem til en stor barneseng. Her er nogle forslag til, hvordan du forhindrer dit barn i at klatre ud, hvis du har en potentiel klatrer og vil forsøge at forhindre det.

1.Hold tingene konsistente

Det er afgørende at opretholde konsistens og “business as usual” i timerne før sengetid den første nat i overgangen. Dit barn vil gennemgå en masse ændringer med dette; undgå at foretage andre justeringer på samme tid for at undgå at gøre tingene vanskeligere. Du må ikke ændre aktiviteterne i din sengetidsrutine, når du gør dit barn klar til at gå i seng. Hold alt så konsistent og forudsigeligt som muligt.

2.Hjælp dit barn til at føle sig ansvarlig for overgangen

Dette er en væsentlig ændring i dit barns liv. Fortæl dem, hvad der vil ske, hvordan det vil ske, og hvad de kan forvente.

Derudover skal du bede dit lille barn om at hjælpe dig med at omdanne deres krybbe til en småbørnsseng eller vælge en ny pude eller sebra seng. Dette giver dem en følelse af kontrol og ejerskab over dette skift.

3.Diagrammer eller rutinebøger til sengetid

For at hjælpe småbørn med at tilpasse sig det nye mønster kan du tilpasse en rutinebog om natten. Disse giver dit barn en vidunderlig vision om transformationen, som den vil finde sted. Hvert trin i sengetidsritualet skal følges, hele vejen til en afslappende nats søvn i deres seng. Opret en bog eller et vægdiagram med billeder af dem, der udfører hvert trin i deres søvnrutine. En anden teknik til at give børn en følelse af kontrol og ejerskab over situationen er at give dem mulighed for at se sig selv i deres egne bøger.

4.Opmuntre den adfærd, du ønsker at se, ved at være proaktiv

I stedet for at vente, indtil dit barn kommer ud af sengen, skal du holde øje med dem ved hjælp af en skærm eller en lytteenhed og tjekke ind med dem, hvis du bemærker nogen bevægelser mod at komme ud af sengen. Dette vil hjælpe dig med at styrke ideen om, at opholder sig i sengen producerer gunstige fornemmelser og adfærd.

Derudover hjælper dette småbørn med at udvikle tillid og tillid til, at du er der for dem, når de har brug for dig, i indstillingen af deres nye seng.

5.Hvad skal man gøre, hvis dit barn kommer ud af sengen

Selvom det sker adskillige gange, er det afgørende at styrke de grænser og forventninger, du har etableret. Dit lille barn vil føle sig mere sikkert inden for grænserne, hvis de ved, at de er sat fast. Sørg for at bevare roen, mens du lægger dit barn i seng eller proaktivt kontrollerer dem efter behov.