Ret op på ujævnheder, før du lægger et klikgulv

Ret op på ujævnheder, før du lægger et klikgulv

18. november 2022 11 Af redaktionen_dk

Det er vigtigt, at du sørger for at rette op på eventuelle ujævnheder, før du går i gang med at lægge et klikgulv. Der er mange ting, som kan gå galt, og selv den mindste ujævnhed i underlaget kan resultere i, at gulvet kommer til at ligge skævt. Se her, hvordan du retter op på ujævnheder.

Det er ikke kompliceret at lægge et klikgulv

Det er hverken kompliceret eller vanskeligt at lægge et klikgulv. Det kræver til gengæld, at du bruger den tid, det kræver, og at du samtidig holder tungen lige i munden. Du når langt, hvis du bare sørger for at opmåle korrekt, inden du går i gang med at lægge klikgulvet – og at du derudover forbereder dig ordentligt.

Du kan eksempelvis få klikgulve i laminat, parket, vinyl og meget mere, og dit valg har sådan set ikke den store betydning for, hvordan klikgulvet skal lægges. Du bør dog altid sikre dig, at du læser den medfølgende manual, før du går i gang med at lægge dit nye klikgulv, hvis du vil være sikker på, at alt forløber korrekt.

Sådan ordner du ujævnheder i underlaget

Når du skal lægge dit klikgulv, så er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for at forberede underlaget, som klikgulvet efterfølgende skal lægges på. Det gælder, ligegyldigt om der er tale om den ene eller den anden type af klikgulv. Derfor er det også underordnet, om der er tale om et vinylklikgulv eller et sildebensparket.

Hvis der blot er få millimeters ujævnheder i det underliggende gulv, så kan det forårsage store problemer, når først du skal lægge dit klikgulv. Derfor bør du altid starte med at opmåle korrekt, inden du går i gang. Kun på den måde er du i stand til at vurdere, om gulvet rent faktisk har ujævnheder, der kan forårsage problemer.

Du måler op med et vaterpas

Når du skal opmåle gulvet, så er det vigtigt, at du gør det korrekt. Her skal du anvende et stort vaterpas. Hvis der er tale om et betongulv, så kan du rette mindre ujævnheder i gulvet ved at gøre brug af en slibesten. Er der en mindre fordybning i underlaget, så kan du bruge gulvpap til at rette op på det, men det gælder kun, hvis det er en mindre fordybning.

Er gulvet mere ujævnt, så kan du i stedet bruge en selvnivellerende spartelmasse. Det er muligt at købe selvnivellerende spartelmasse i de fleste byggemarkeder. Her kan du samtidig få hjælp til at vælge den rigtige, så du er sikker på, at du ikke ender med at komme hjem med en type, som ikke passer til netop dit gulv.