Fritidshuse efter din personlige smag

Fritidshuse efter din personlige smag

29. januar 2020 2 Af Martin

Mange danskere nyder i høj grad deres fritidshuse, hvor der er plads til ren og skær afslapning. Det er et frirum, hvor man kan trække stikket og nyde tiden med familien og vennerne. Der er dog nogle forbehold, som man med fordel kan have i mente, når man skal investere i et fritidshus. Læs meget mere lige her.

Nyt eller gammelt fritidshus?

Forinden en egentlig investering i et fritidshus, så er det en god ide at vide, hvad man er på udkig efter. Der er ofte en stor charme i de ældre fritidshuse, hvor kanterne er lidt skæve og indretningen i en hyggelig stemning. Det kan dog blive et omfattende renoveringsprojekt samt en økonomisk byrde for den enkelte. De ældre fritidshuse har ofte nogle mangler, og mange vil altid kunne finde områder, hvor der kan forbedres. Weekenderne og ferierne vil pludselig være erstattet med vedligeholdelse og renovering, der både er trættende og tidskrævende.

Vælger man i stedet et nyt fritidshus, så vil det være en økonomisk fordel. Der vil ikke skulle bruges unødig tid og energi på renovering. Man kan i stedet læne sig tilbage og nyde sin fritid og samle overskud til en ny hverdag. Derudover kan det koste mange penge at varme et ældre fritidshus op en kold efterårsdag. De nyere bygninger vil være topisoleret, der er flittig i brugen hele året rundt.

Dit fritidshus – din stil

Der findes mange bud på de perfekte fritidshuse, men sådanne findes ikke. Et fritidshus er for alle, som ønsker en tryg base og et sted at oplade batterierne. Mange gange er de beliggende tæt ved den flotte natur, så man kan indånde friheden og omgivelserne. Selve ens fritidshus kan udformes på mange måder, der afspejler den enkeltes stil og behov.

Derfor er der også nogle, som foretrækker den hyggelige og funktionelle smag og indretning. Modsat vil der være andre, som i højere grad er tiltrukket af den eksklusive og mere stilrene arkitektur. Der er ikke nogen rigtig eller forkert indretning. Hvis man vælger at købe nyt kan man være med helt fra begyndelse og sætte sit helt eget præg og stil på det endegyldige fritidshus. Det vil være med til at skabe den helt rigtige følelse for den enkelte familie.

Materialevalg på naturens præmisser

I sammenhæng med at der er mange, som vælger at bygge deres egne fritidshuse, så kan man med fordel se nærmere på materialevalget. Vores verden har brug for bæredygtige alternativer og samvittighedsfulde valg.

Træ er her et rigtig godt bud på, hvordan man kan skabe en mere bæredygtig verden. Der er dog også en stor kvalitet i dette valg. Grantræer er et godt eksempel på et kvalitetshøj materiale. I de kolde klimaer, hvor gran vokser, bliver årringene tættere. Dertil udvikles der en tættere struktur, som holder fugt ude. Generelt er træ også med til at gavne klimaet. Her lagres CO2, og der spares på fossil energi sammenlignet med andre byggematerialer. Derfor er der mange gode argumenter for at vælge træ

  • Træ er et bæredygtig materiale
  • Træ lagrer CO2
  • Træ giver et flot udtryk