Hvornår har man brug for en advokat?

Hvornår har man brug for en advokat?

28. april 2021 0 Af redaktionen_dk

Der kan være mange grunde til, hvorfor man står og har brug for advokathjælp. Læs med i denne artikel og få nogle eksempler på, hvornår du har brug for hjælp fra en advokat. Læs med her hvis det har interesse.

Opdeling af bo

Det er ikke unormalt at hyre en advokat til at være bobestyrer, når man går hen og dør en dag. Sådan en bobestyrer er med til at hjælpe arvingerne med at dele boet og andre dele af den overliggende formue op mellem dem.

Det er ikke alle familier, hvor det går lige godt og kommunikationen er i orden. Og selv med de familier der som regel har det godt sammen, så kan der opstå problemer når man pludselig skal til at opdele et bo. Det er derfor en rigtig god ide, at man hyrer en bobestyrer, så man hjælper sine arvinger bedst muligt, når man en dag går bort.

Skilsmisse

Nogle gange har man også brug for en advokat, fordi man skal skilles fra sin partner. I så fald er der ofte mange ting, som man skal dele op mellem sig. Langt de fleste danske giftepar har trods alt delt økonomi. Og hvis man har været sammen igennem en længere årrække, så er der ofte meget der skal skilles op.

Det kan være rigtig hårdt at skulle skilles fra en, som man engang har elsket meget højt. Og det er især meget hårdt at skulle snakke om ting som økonomi, når man går fra hinanden og der er følelser i spil. Det kan derfor være en rigtig god ide at ringe til en advokat og få denne til at hjælpe en.

Til firmaet

Der kan også være mange grunde til, hvorfor man muligvis skal have fat i advokater, hvis man er firmaejer. Det kan for eksempel være, at man blot vil gøre sig lidt klogere på loven på ens felt og sikre sig, at man overholder den.

Men det kan også sagtens være, at du for eksempel bliver sagsøgt eller lignende og derfor har brug for ekstra hjælp.

Hyr den advokat du har brug for

Det er vigtigt at pointere, at du skal hyre en advokat som har erfaring indenfor dit område. Det går for eksempel ikke at hyre en advokat, der har forstand på skilsmisser hvis du egentlig har brug for en bobestyrer. Find ud af hvilken baggrund advokaten har før du hyrer denne.