Trænger din bolig til en omgang maling?

Trænger din bolig til en omgang maling?

7. oktober 2021 0 Af redaktionen_dk

Hvor mange gange har du ikke været i et hus, som ser godt ud udefra, men når du kommer indenfor, er malingen ved at skrælle af i store stykker? Dette kaldes “ferie” eller udtværing. Det er ikke bare uinteressant – det er også farligt! Maling kan dække over skimmelsvamp, der kan gemme sig i dine vægge. Vi ved alle, at vi bør gøre noget ved dette, før vi køber et hus (eller flytter ind i et), men nogle gange kommer livet i vejen, og vi opdager det ikke engang, før det er for sent. Heldigvis er der løsninger på disse problemer: professionelle malere eller maling selv med lethed!-

Du kan male selv

Hvis du gerne vil tage sagen i egen hånd, så kan du også sagtens male selv. Du kan købe maling i de fleste byggemarkeder, men du kan også købe maling online i dag. Det, du ellers skal investere i, når du selv maler, er naturligvis pensler. Størrelsen på penslerne kommer an på, hvor meget du skal male, og hvor store området. Det kan være ideelt med en rulle, så går det meget hurtigere, og malingen bliver mere jævn. Hertil kan man bruge en mindre pensel til kanterne.

Du skal naturligvis huske, inden du begynder at male, at dække gulvet af, så hvis du spilder, så gør det ikke noget. Man kan dække af med pap, malertæppe eller avispapir.

Ulempen ved at gøre det selv

Ulempen, når man gør det selv, er, at man selv skal købe pensler, rulle, afdækning, og naturligvis malingen. Samtidig med, at du skal klare det selv. Hvis du ikke er særlig præcis i kanterne, vil det kunne ses, hvilket ikke vil pynte i sig selv.

Hyr en professionel maler

Det bedste vil være, at få en professionel maler til at stå for maling af din bolig. Det er den bedste måde at få et flot malingsarbejde på. De har alle deres materialer med, herunder ruller, og pensler, der er specielt fremstillet til at male vægge. Det eneste du egentlig skal sørge for, er at arrangere en dag, maleren kan komme på besøg, og på forhånd har ryddet rummet for ting, så maleren kan komme til at male.

Hvis du ikke er fortrolig med at male selv, er det helt sikkert den rigtige løsning. Så kan du læne dig tilbage, imens maleren gør arbejdet.

Maling betyder meget i et hjem

Man kan forvandle selv det mærkeste og usle hjem, til et lyst og åbent hjem, bare ved hjælp af maling. Du kan male dit loft, dine vægge og dit gulv. Du kan også give husets ydre et nyt udseende uden at skulle foretage alt for dyre ombygninger eller renoveringer. Maling kan forvandle et mørkt rum til et åben rum, da rummets farver har stor betydning for, hvor meget det fylder. Et mørkt rum kan virke lille, hvortil et lyst rum kan virke mere åbent.

Det er derfor, at maling betyder så meget: Det er billigt og nemt, men også ekstremt effektivt! Så trænger dit hjem til en omgang maling? Tøv ikke længere – kom ud, og begynd at male, om du gør det selv, eller om du hyrer en professionel maler, så har det ingen betydning.