Grunde til du skal søge hjælp hvis du har lavt selvværd.

Grunde til du skal søge hjælp hvis du har lavt selvværd.

21. oktober 2021 2 Af redaktionen_dk

Grunde til du skal søge hjælp hvis du har lavt selvværd.

Det er ikke kun for alle andre skyld, du skal søge hjælp hvis du finder ud af at du lider af lavt selvværd, det er helt bestem mest for din egen skyld. Du fortjener det!

Der kan være mange grunde til at en person lider af lavt selvværd, det kan være at du:

  1. Er stødt på udfordringer i livet der har overbevist dig om at du ikke er lige så meget værd som dine venner eller familie.
  2. Du er blevet holdt nede af dine omgivelser, hele dit liv.
  3.  Din familie eller venner har altid fortalt dig at du ikke duer til noget
  4.  Når du har forsøgt at stikke hovedet op over vandet, har din erfaring været at det var umuligt.

Der kan være mange grunde til at lige netop du har dårligt selvværd, men der er endnu flere der taler for at du skal gøre noget ved dit lave selvværd.

Er det for sent at arbejde med mit selvværd?

Hvad så hvis du lider af dårligt selvværd, men du allerede er voksen og har mistet modet på at gøre noget ved det?
Det er aldrig for sent at ændre på sit selvværd, du kan enten gøre noget ved det selv, der findes mange selvhjælpsbøger der kan give gode råd og vejledning. Du kan også opsøge en psykolog og specifikt arbejde med at løse nogle af de udfordringer der er ved at have et lavt selvværd, det kunne være at du har svært ved at sige fra overfor din mor, eller kollegaer. Måske synes du det er svært at finde en livsledsager, eller bare at tale frit med en kvinde/mand? Det er noget en psykolog kan give dig noget vejledning i.

Du kan også begynde med at lave dig selv et par post-it lapper med positive sætninger til dig selv, det kunne være:

  1. Du er meget værd- fordi du er unik
  2. Dine meninger er lige så vigtige som dine venners
  3. Du ser brandgodt ud i dag.
    osv.

Du kunne også få en af dine gode venner til at lave dig en liste med nogle af dine gode egenskaber, som du kan læse igennem hver dag, du kan evt. få din ven til at komme med eksempler der underbygger, hvorfor han/hun har valgt netop den egenskab.

Alkohol og lavt selvværd.

Alkohol er din værste fjende, hvis du lider af lavt selvværd, fordi alkohol har en tendens til at give en person uden selvværd et boost. Det lyder måske godt at få lidt medvind i sejlende, men der er en enorm risiko ved at drikke på sit lave selvværd, du kan blive alkoholafhængig, fordi du er afhængig af den måde alkoholen får dig til at blive et andet menneske på. Mange alkoholiker er personer med lavt selvværd, og de er nødt til at gå i alkoholbehandling for at få alkoholen til at slippe grebet i dem.