Tips til dig, der har låst dig ude

Tips til dig, der har låst dig ude

8. december 2020 1 Af redaktionen_dk

Bare rolig! Du er ikke den eneste, der af og til glemmer nøglen og får dig selv låst ude af dit hus eller lejelighed. Når uheldet er ude, gælder det om ikke at gå i panik eller blive bekymret, men i stedet holde hovedet koldt og tænke i løsninger i stedet for problemer. Her giver vi dig en guide til, hvad du skal gøre, hvis du har låst dig ude af din bolig. 

Kontakt en låsesmed

Hvis du vil undgå al panik, og hurtigt og let vil ind i din bolig, kan det være en oplagt og klog beslutning at kontakte din nærmeste låsesmed. Uden større omkostninger kan en låsesmed bryde låsen i døren til dit hjem op, og du skal ikke røre en finger. Ved de fleste låsesmede kan du altid ringe til døgnvagt, som sørger for at sende en låsesmed afsted hurtigst muligt. Oftest tager det kun cirka 30-60 minutter for en låsesmed at ankomme til din bolig, hvis uheldet er ude og du er låst ude af dit hjem.

Der findes mange forskellige, tilgængelige låsesmede rundt omkring. Det er især en fordel for dig, der bor i København, hvor mange låsesmede hører til. Du kan blandt andet finde en låsesmed på Frederiksberg.  

Bryd ind i dit eget hjem

Hvis du gerne vil undgå ventetiden og omkostningerne ved brug af en låsesmed, når du er blevet låst ude af dit eget hjem, kan du altid forsøge at bryde ind i din bolig selv. Det lyder måske skørt, men det kan være en effektiv og billig løsning. Det kan som selvfølgelig være en smule svært, hvis ikke helt umuligt, at bryde ind i en by lejelighed på 4. sal i indre København, men har du et almindeligt hus på en villavej, hvor vinduer og døre er relativt tæt på jorden, kan dette altså også være en mulighed – så længe du passer på dig selv og din bolig. 

Når det kommer til at skulle bryde ind i sit eget hjem, er det vigtigt at tænke logisk – altså er det måske ikke verdens bedste og letteste ide, at forsøge at vælte hoveddøren ned. I stedet kunne det være, at du forsøgte at lirke et vindue op eller andet. 

Ring rundt til familie, venner og bekendte 

Du har ikke selv nøglen, men måske kender du en anden, der har. Her er det med at tænke sig godt og grundigt om, og huske efter, om man har givet en ekstra nøgle til for eksempel en søster eller en moster. Derudover kan det også være, at du har et familiemedlem eller en god ven, der er yderst handy, og som kan hjælpe dig med at komme ind i dit hjem ved hjælp af værktøj eller andet. Det er med at tænke sig om og være opfindsom! 
Hvis alt andet fejler, må du ringe til en låsesmed – det er faktisk ikke så dyrt, som mange tror.