Skal du leje en kran? Sådan gør du!

Skal du leje en kran? Sådan gør du!

18. januar 2022 1 Af redaktionen_dk

Det er ikke kun de helt store private entreprenører eller offentlige byggeprojekter, som kan få brug for at leje en kran. Også for den almindelige boligejer kan der opstå situationer, hvor det bliver nødvendigt at leje en kran for at gennemføre en opgave. Det kan f.eks. være, når man bygger om og skal have byggematerialer over hækken. Da mange byggematerialer -som f.eks. tagsten, sække med mørtel etc. – leveres på store paller, kan det være vanskeligt at flytte dem ind på husets grund, hvis der f.eks. er et hegn. Her kan man via f.eks. mobile tårnkraner lettere flytte læsset over hegnet og ind på boligens grund, hvor materialer er beskyttet mod tyveri og forsikring kan dække.

Det kan også være, at man skal have leveret et flot nyt legehus (der leveres samlet) til børnene, men ikke vil have, at der skal biler ind i haven for at levere det. Det kan nemlig medføre en ødelagt plæne med grimme kørespor. Ligeledes kan det være, legehuset slet ikke kan komme igennem hækken. Og ønsker man ikke at skære i den skal der igen løftes. Her er en kran det bedste middel.

Hvem skal man kontakte for at leje kranen?

Hvis du har konkluderet, at du skal bruge en kran, skal du fine et sted at leje den. Nogle gange kan det være, at en lokal maskinstation har en maskine, som er kraftig nok til at løse opgaven. Men skal der løftes tungt og højt, kan det kræve kontakt med et egentligt kranfirma.       

Her skal du sørge for, at det er et firma, som har base tæt på dig. Det skyldes, at de tager sig betalt for alt den tid kranen er udlånt – og det gælder naturligvis også tiden brugt på vejen.

Allier dig med et firma, som du har en god mavefornemmelse for, og som du har undersøgt online. Sørg for at indgå en klar aftale, så der er koordineret. Dette kan være vigtigt, hvis en leverandør af f.eks. et legehus skal have løftet produktet af deres bil. Her er timing vigtigt.                           

Når man lejer en kran, er det inklusive mandskab, som kan hjælpe med løftet og som kender til alle sikkerhedsforanstaltningerne. Du får med andre ord besøg af en professionel.