Skab et soveværelse efter dit hoved

Skab et soveværelse efter dit hoved

26. januar 2022 1 Af redaktionen_dk

Der er ikke noget at rafle om, hvis man spekulerer over, hvilket møbel der i soveværelset er dominerende. Det er med sikkerhed sengen, fordi det er der, hvor man sover, hvilket er soveværelsets funktion. Dette er dog på ingen måde ensbetydende med, at det kun er sengen man skal investere i ved rummets indretning.

Sengen er det bærende element

Et soveværelse består af flere elementer, hvilke bl.a. er en seng og ofte en natlampe på et natbord samt en kommode. Derudover har mange mennesker også deres tøjskab stående i rummet. Dermed er der mange andre ting end blot en seng at koncentrere sig om ift. soveværelsesindretning. Sengen er dog også et væsentligt indhold i rummet, og derfor skal du sørge for at bruge penge på den rigtige seng, når du surfer på nettet efter senge eller tager ud i en fysisk sengebutik såsom Jysk eller lignende. Hvis du gerne vil købe en seng på nettet, er bedrenaetter.no et bud på en hjemmeside med et vældigt sortiment.

Sengeben?

Når du vælger din seng, kan du selvfølgelig tage højde for design, altså farve, sengegavl eller ej, materiale af sengeben osv. Men derudover er der mange andre afgørende valg at træffe, som får betydning for, hvordan du kommer til at sove om natten. Du kan for eksempel blive stillet over for valget omkring, hvorvidt du vil købe en kontinental- eller elevationsseng, eller om du egentlig vil foretrække en boksmadras på gulvet.

Det mest almindelige er at have sengeben på sin seng og altså ikke blot at have en boksmadras på gulvet, selvom nogle sætter pris på enkelheden i ikke at bekymre sig om sengeben. Når en seng udelukkende består af en boksmadras, vil den desuden være tættere på gulvet, hvilket kan give en ekstra hyggelig fornemmelse af rummet, når du ligger i den.

Kontinentalseng

En kontinentalseng er en seng, hvis første byggesten er en boksmadras. Den anden byggesten er en vendbar madras, og den sidste er en topmadras. Disse tre madraslag udgør tilsammen en yderst behagelig seng, der både giver dig en komfort, som kun din krop bemærker, og en komfort, som din hjerne registrerer: topmadrassen.

Elevationsseng

En elevationsseng findes i mange varianter, men en fælles egenskab for dem alle er, at de kan hæves og sænkes, hvilket du selv styrer vha. fjernstyring. Dette er praktisk for personer, der kan lide at læse siddende i sengen, og for dem, der indimellem har brug for at få benene hævet højere op end resten af kroppen i liggende stilling.

Form stemningen

Som nævnt er det ikke kun din seng, der skal fokus på i din soveværelsesindretning. Rummets atmosfære kan for mange have en gevaldig betydning, fordi de bruger mange timer i rummet og gerne vil nyde stemningen om morgenen ved opvågning og om aftenen, lige inden de falder i søvn.

Denne kan du influere ved eksempelvis at male væggene i en mørk farve, hvis du søger et hyggeligt udtryk. Du kan desuden bevidst vælge møbler af mørkt træ for at forstærke dette udtryk yderligere.