Sådan indretter du dig godt på lidt plads

Sådan indretter du dig godt på lidt plads

30. september 2018 1 Af redaktionen_dk

Dit hjem er dit hjem. Det er det sådan set lige meget om det er gammelt eller nyt, fancy eller slidt og stort eller lille. For selvom fundamentet for en bolig kan være meget forskelligt, så handler følelsen af hjem primært om den stemning, som du kan få til at herske i det.

En stemning i dit hjem skaber du blandt andet via indretningen. Indretningen er en måde, hvorpå du kan sætte dit eget unikke præg på en bolig. Her kan du vælge møbler, farver, billeder og nips som siger noget om dig, dit liv og din smag.

Få kvadratmeter kan skabe logistiske problemer

Men at indrette godt kræver også masser af råderum – både økonomisk og pladsmæssigt. Dette er der rigtig mange, som tror. Derfor undlader en del mennesker helt at indrette sig med omtanke, hvis de ikke har mange penge eller de kun har få kvadratmeter at boltre sig på.

Men hverken penge eller plads behøver betyde dårlig indretning. Tværtimod bør man se disse begrænsninger som muligheder for at tænke i andre baner og prøve noget nyt rent visuelt. Og heldigvis findes der mange løsninger til netop små hjem og små budgetter.

Vælg en mindre seng

Tag for eksempel det rum, som skal udgøre dit soveværelse. Rigtig mange mennesker ser en kæmpe king size bed som en nødvendighed. Men man kan faktisk sagtens sove behageligt i en normal dobbeltseng eller endda en trekvartseng.

En trekvartseng har uden problemer plads til to personer. Det er et spørgsmål om tilvænning, og når man først har vænnet sig til det, så betyder tilvalget af en mindre seng måske at man kan udnytte et rum, som man ellers ikke syntes var stort nok som soveværelse.

Vælg lækkert udstyr til sengen

Når du nedprioriterer størrelsen på din seng, så kan du med fordel opprioritere kvaliteten på din dyne og din pude. Dette kan selvfølgelig også være dyrt, men hvis du leder på nettet, kan du finde nogle rigtig gode tilbud på for eksempel lækre puder online. Læs mere her.

Ofte er det nemlig vigtigere at ligge blødt, have hovedet på en behagelig pude og være varm under dynen som er vigtigere for et godt søvnmønster end en stor seng. Med sengebetrækket på dyne og pude kan du desuden også sætte dit eget præg på indretningen i soveværelset.

Spar plads med et klapbord i køkkenet

Nu bevæger vi os fra det ene rum til det andet. Et andet godt tip til at spare plads i hjemmet er for eksempel at vælge et bord, som kan klappes op og ned. Et godt klapbord kan du montere på den ledige plads i køkkenet.

Når du går og laver mad og manøvrer rundt, kan bordet være slået op. Når I så skal spise, slår I bordet ned, rykker stolene ud og nyder maden. Selvom der er tale om et lille bord kan du sagtens vælge en flot og lækker bordplade, som falder i din smag.