Opvarm dit hjem med en miljøvenlig biopejs

Opvarm dit hjem med en miljøvenlig biopejs

7. februar 2019 0 Af admin

Mange af os skruer godt op for varmen i løbet af de kolde vintermåneder. Enten bruger man radiatoren eller en brændeovn. Dog er der samtidig andre muligheder. F.eks. en biopejs. Mange mennesker har nemlig ikke plads til en almindelig brændeovn. Især folk der bor i lejlighed. Her er det som regel slet ikke muligt. Mangler man en varmekilde, er biopejsen derfor et oplagt valg. Udover at levere dejlig varme, er denne også ganske flot. Har man sin biopejs stående på et bord eller lignende, kan man rigtigt se den flotte flamme.

Er det farligt at have en biopejs indendørs?

En biopejs fungerer ikke på samme måde som en brændeovn. I hvert fald ikke når det kommer til det, der skaber flammen. I en biopejs bruger man bioethanol. Dette er et naturligt og flydende brændstof, der blandt andet er lavet af kartofler og majs. Det vil altså sige, at det ikke er sundhedsskadeligt. Derfor kan man frit have sin biopejs stående på bordet. En bord biopejs er utrolig hyggelig og flot at se på. Find din egen bord biopejs. Bor man i lejlighed, får man rigtig meget ud af en biopejs. Ikke nok med at den varmer lejligheden godt op – nej, man kan også se den flotte flamme fra stort set alle vinkler.

Da en biopejs ikke er spor farlig hvad angår sundhedsskadelige partikler, kan man roligt invitere venner over. Så er der i den grad anledning til en hyggelig aften. For en biopejs giver bare en ekstra hyggelig stemning. Dog skal man altid være forsigtig med pejsen. Især ved optænding. Man skal altid passe på, har man med ild at gøre. Er man forsigtig og viser respekt overfor ilden, opstår der ikke nogen problemer. Har man små børn i nærheden, er det altid en god ide at sætte den et sted, de ikke kan nå.

Hvordan vælger man den rigtige biopejs?

Vil man vælge den rigtige pejs, er der flere ting at tage stilling til. De vigtigste ting er design samt hvor meget varme, man får. Derfor er det en god ide at læse oplysningerne igennem. Så kan man tage det rigtige valg. En biopejs er designet til at have stående fremme. Derfor er de ganske flotte. Og derfor er det naturligvis med at vælge den, man synes der ser flottest ud. Man kommer trods alt til at kigge meget på den. Især når flammen er irgang. Så er det svært ikke at kigge og nyde synet og varmen.

Når man har valgt den perfekte biopejs, er det bare med at nyde den dejlige varme. Så kommer man lidt nemmere igennem vinteren. Især i lejligheder kan den være rar at have stående. Til tider er lejligheder nemlig lidt nedslidte. Varmen kan hurtigt forlade lejligheden, radiatoren kan være halvt ude af brug og lignende. Sådan er det nogle gange med lejligheder. Især de gamle af slagsen. For det er op til udlejeren at fikse disse ting, hvilket ikke altid går lige hurtigt. Med en biopejs kan man igen holde varmen og nyde livet.

Læs mere om Biopejse her