Og vupti, så så er du mor til en voksen!

Og vupti, så så er du mor til en voksen!

7. februar 2021 0 Af admin

Så skete det. Du har jo gået og tænkt det nærmest lige siden dit barn lærte at sidde selv. Tænkt at de bliver større før man ser sig om og nu er dit barn gået hen og blevet halvvoksen.

Hvor blev tiden lige af? Du har været så stor en del af deres liv, men du kan mærke at de langsomt begynder at give slip på rebet. Det reb der har forbundet dem til dig. Og det er jo fantastisk, at de bliver mere og mere selvstændige. Det er jo præcis det du har haft til opgave at lære dem de sidste 18 år. Så giv dig selv et klap på skulderen. Du gjorde det! Der er bare lige et par ting, hvor de endnu har brug for lidt hjælp og vejledning.

Kørekortet

Der er mange muligheder for at få kørekortet i hus. Det anbefales at man kigger på nettet på trafikskolerne i nærheden og får dannet sig et overblik over hvad de forskellige skoler tilbyder. Det gælder ikke bare om hvem der er billigst.

Nej, det er værd at undersøge hvordan teoritimerne forløber, finde ud af præcis hvad hver køreskoles startpakke består af, og sammenligne ud fra det indhold, ikke kun pris. Se her for mere information om trafikskolerne. Husk det drejer sig om dit barn der skal lære at køre så sikkert som muligt.

Universitetet

Ikke alene skal dit store barn til at tage kørekort, men de er også ved at beslutte sig for hvilket universitet eller videregående uddannelse de vil gå på. Og indtil nu virker Aalborg som byen der trækker mest. Der er måske en drømmeuddannelse der kun tilbydes i Aalborg, eller er det selve byen der trækker i dem? Det er en god idé at holde sig informeret om aktuelle events og begivenheder, så du har fingeren på pulsen. Se her for mere information om Mit Aalborg og omegn.

Lejlighed eller kollegieværelse:

Du skal her have overvejet lidt hvad den finansielle situation tillader. Har du mulighed for at hjælpe dit barn med huslejen, eller vil det knibe? Har du lyst til at dit barn skal prøve at klare sig selv rent økonomisk, med SU og måske et fritidsjob? Og hvad er dit barns idé? Det er ikke den bedste start, hvis I hver især har en helt forskellig idé om hvor det eventuelle nye spændende liv som universitetsstuderende skal starte, så snak tingene igennem.

Vær ærlig om hvad du har råd til at bidrage med, hvis du overhovedet kan/vil bidrage med noget. Læg kortene på bordet.

Sabbatår med arbejdserfaring, jordomrejse eller højskole

Måske er det en endnu bedre idé at tage en pause fra uddannelsesræset, for der er selvfølgelig også andre retninger dit barn kan tage inden han/hun starter på drømmeuddannelsen i Aalborg. Der er mange spændende muligheder og hver af dem kan give dit barn en hel speciel oplevelse.

En jordomrejse, et sabbatår hvor der arbejdes eller et højskoleophold, er alle super gode idéer der giver dit barn erfaring, udvikling og bygger på deres selvstændighed, selvtillid og selvværd.