Købsguide: Køb dit første klaver

Købsguide: Køb dit første klaver

31. oktober 2022 1 Af redaktionen_dk

Når man skal købe et klaver, er der en række ting, man skal have for øje. For det første er det vigtigt at finde ud af, hvilken klaver man gerne vil have. Der findes nemlig et utal af forskellige modeller på markedet, og det kan være svært at finde ud af, hvad der passer bedst til ens behov. I denne artikel guider vi dig igennem de vigtigste overvejelser, når du skal købe dette musikinstrument.

Type klaver

Der findes to hovedtyper af klaverer: de akustiske og de digitale (el-klaver). De akustiske klaverer er dem, vi normalt forbinder med et klaver, hvor man spiller med nøglerne, der slår en streng. De digitale klaverer er ofte mere avancerede og kan f.eks. have forskellige lydprogrammer, som man kan vælge mellem. Læs også om el klaver her. De fleste begyndere vil dog få bedst glæde af et almindeligt akustisk klaver.

Materiale

Klaveret består typisk enten af træ eller laminat. Laminat er et kunstmateriale, der ligner træ, men er lidt billigere og mere holdbart. Træbetrukne klaverer er ofte dyrere, men giver også en bedre lyd. Derudover er det vigtigt at overveje, hvor klaveret skal stå. Klaverer kan nemlig let blive påvirket af fugt og temperaturændringer, så det er ikke optimalt at have dem stående i et koldt og fugtigt rum.

Pris

Prisen på et klaver varierer meget afhængigt af typen, materialet og mærket. Nogle af de dyreste klaverer kan koste op imod 100.000 kroner, men man kan også finde gode klaverer til under 10.000 kroner. Det er dog vigtigt at huske, at når det kommer til klaverer, er dyrere ikke nødvendigvis lig med bedre.Det kan derfor være en god idé at gå til en forhandler og lade sig vejlede, før man køber et klaver.

Der findes mange forskellige mærker af klaverer på markedet, og det kan være svært at vurdere, hvilket man skal vælge. Læs mere om klaver her, hvis du er fast besluttet på at finde det rette klaver.