Jatoba terrassebrædder i eksklusivt udseende

Jatoba terrassebrædder i eksklusivt udseende

11. september 2022 11 Af redaktionen_dk

Har du fået en idé om at skabe den perfekte terrasse, hvor du kan ligge og slappe af og bruge de danske sommerdage men mangler det perfekte materiale hertil? Så bør du tage et kig på Jatoba terrassebrædder tilbud.

Jatoba er en utrolig slidstærk og langtidsholdbar træsort fra Brasilien. Dette vil sige, at hvis du bygger en terrasse med denne type brædder, kan du få glæde af den i mange år frem – faktisk helt op til 40 år! Derudover har Jatoba terrassebrædder også et utrolig flot udseende, hvor den glatte profil tiltaler de fleste. Jatoba terrassebrædder har nogle meget fine strukturer og har ingen knaster, hvilket giver et eksklusivt look. Farven på brædderne varierer, hvilket er helt normalt, da den rødbrune farve er træets naturlige farve. 

Disse brædder er hårdttræ, hvilket vil sige, at de er særdeles velegnet til det danske klima med forskellige vejrskift mellem årstiderne. Jatoba terrassebrædder kan dog risikere at afgive den rødlige farve, efter de er monteret. Dette er dog helt naturligt, og farven vil blive udvasket med tiden af vind og vejr. Vindridser og revner er naturligt forekommende i terrassebrædder af hårdttræ, da træ er et levende materiale, der vil arbejde i et vist omfang – især under specielt hårde vejrforhold, som vi nogle gange kan opleve i det danske klima.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et godt Jatoba terrassebrædder tilbud.

 

Sådan vedligeholder du dine Jatoba terrassebrædder

Da træ er et naturmateriale, må det forventes, at træet arbejder over tid og ændrer udseende. De største forandringer vil ske inden for det første år, hvor træet for første gang gennemløber de fire årstider. Hvis du ønsker, at dine Jatoba terrassebrædder skal bevare den varme rødbrune farve, skal de behandles med træterrasseolie mindst en gang om året. Lader du dine brædder stå ubehandlet, vil de patinere til en flot, grå farve i løbet af et års tid, hvilket der også er mange, der foretrækker. Over tid vil der også opstå belægninger, snavs og alger på din træterrasse, og det anbefales, at du jævnligt rengør og renser brædder for at modvirke, at træet nedbrydes. Brug en højtryksrenser og efterfølgende trærengøring, der er egnet til træterrasser. Hvis du behandler med olie, handler det om at holde terrassen fri for smuds og skimmelsvamp. Terrassen skal dog stadig renses hver gang, du påfører ny oliebehandling. Sørg for at lade træet tørre efter rengøring, inden du påfører olie. Belægningen på træet kan gøre terrassens overflade glat. Når du sørger for at vedligeholde og rense træet, mindsker du samtidig skridrisikoen. 

Du kan finde Jatoba terrassebrædder i mange forskellige længder fra 215 – 610 cm. og der er derfor masser af muligheder for at skabe den helt perfekte terrasse med disse fantastiske brædder. Orienter dig dog altid i montagevejledningen forud for dit projekt.