Hvordan indrette en trendy spisestue?

Hvordan indrette en trendy spisestue?

7. august 2020 0 Af admin

En spisestue er det perfekte samlingspunkt i hjemmet, men det er også et rum der kan have flere funktioner, hvis det bliver indrettet helt rigtigt. Der er meget der kan skabe en trendy spisestue, men hvis du er nysgerrig på hvad der er det hedeste lige nu og hvordan du gør spisestuen funktionel, så kan du læse med videre. 

Hvilke møbler trænger en spisestue?

Uanset hvor stor eller lille en spisestue du skal indrette, så er møbler vigtige, og det er de samme møbler der skal ind i en lille og en stor spisestue. Først og fremmest har man brug for et spisebord. Dette kan være et spisebord der kan forlænges, hvis man vil have større selskaber end dem, der måske spiser i spisestuen til hverdag. Et bord der kan forlænges, gør spisestuen langt mere funktionel. Det samme gør det, at huske på at købe ekstra stoler, så man nemt kan udvide til større selskaber. Hvis man vil have en lidt mere behagelig stemning, så kan man for eksempel gå for spisebordsstole med armlæn.

Hvis du vil gøre det lille ekstra ud af din spisestue, og du har meget plads, så kan det være flot med skabe fra begyndelsen af 1900-tallet, der man kan have servietter, duge og måske det fineste stel på display. Måske bor du i et hus eller en lejlighed, der det kunne være fint med et flot, gammelt vægur? Du kan nemt blande nyt og gammelt – det giver også et meget mere personligt præg på din spisestue. Det er jo ingen pointe i at have arvestykker, som aldrig bliver brugt og som ingen kan se. Det er faktisk en af de store trender lige nu, at bruge arvestykker aktivt, og for eksempel at mikse det gamle Royal Copenhagen-stel, der har gået i arv i generationer, med nye, mere stilrene tallerkner og kopper og lignende. Det giver en helt særlig stemning, at servere kaffen i et smukt stel fra generationer tilbage.

Tænk nøje over møblernes placering

Det er trendy med det personlige præg og at blande gammelt og nyt. Det samme gælder for varme, dybe farver og det at skabe en helt særlig stemning i hvert enkelt rum i huset. På samme måde som man skal lege med lys og farver for at have en trendy spisestue, er det også vigtigt at tænke nøje over møblernes placering. Husk at rummet skal fungere og være funktionelt i tillæg til smukt. Dette gælder for eksempel med hvordan du placerer spisebordet og stolerne. Husk at placere dem sådan, at du nemt kan komme ind og ud i et middagsselskab. Det er hverken rart eller høfligt at mase sig ind og ud mellem gæsterne under måltidet, men som vært eller værtinde skal man have tilgang til køkkenet. Derfor er det en god ide at tænke over de her ting, når du indretter, så det også er praktisk. Det kan ødelægge glæden ved et godt middagsselskab, hvis man ikke føler at det praktiske spiller på lag.

Når det kommer til hvad du skal vælge af møbler, så er alt lov og du kan lege med både farver og teksturer, og stadig have en trendy spisestue.