Har du svært ved at falde til ro om natten?

Har du svært ved at falde til ro om natten?

29. juni 2021 0 Af admin

Måske føler du dig sommetider rastløs og har svært ved at falde i søvn? Nogle mennesker tænker for meget, før de går i seng. Andre ser på telefonen og har svært ved at blive søvnig på grund af det blå lys fra telefonen. Men andre har faktisk svært ved at få ro i kroppen, hvilket kan være fordi de har et behov for at føle lidt vægt på sig.

Følelsen af ​​tyngde kan spores tilbage til fosterstadiet, hvor vi var i livmoderen og ikke havde meget plads. Fosteret har et naturligt tryk fra maven, og det kan føles ganske sikkert og trygt for et barn, at føle en begrænsning af sine bevægelser. Derfor køber mange forældre en babyrede specielt til en nyfødt baby. Men hvad gør man som voksen, når man har brug for at føle den slags sikkerhed og fysiske afgrænsning?

Vægtdyner eller tyngdedyne er blevet meget populære, fordi de er fremstillet på en unik måde – de fleste vægtdyner er lavet med små glaskugler, hvilket er hemmeligheden bag disse unikke dyner. Du tænker måske allerede på, om du kan sove med en dyne, der larmer, eller om du bemærker kuglerne.

Du behøver ikke bekymre dig; dynen har polyestervat, der omslutter glaskuglerne, så du ikke mærker kuglerne og ikke kan høre, når de bevæger sig rundt. Du får i stedet en dyne, der falder tungt rundt om kroppen og faktisk føles som et knus. Denne følelse af tyngde vil hjælpe kroppen med at falde til ro.

 

Dyneegenskaber

Vægtdyner har unikke egenskaber, der kan hjælpe dig, der har svært ved at sove og finde ro, men de bruges også i sundhedsvæsenet for voksne og unge, der har ADHD eller lignende. Dette skyldes at følelsen af ​​tyngde er særlig god til at få folk til at falde til ro.

Her er en liste over de mest almindelige områder, hvor dynen kan bruges:

  • Svært ved at falde til ro / svært ved at falde i søvn
  • Modvirker stress
  • Kan hjælpe med at dulme angst
  • ADHD

Hvis du for eksempel føler dig ekstra ængstelig eller stresset til tider, kan du bruge dynen til din fordel, så du føler dig mere komfortabel i din krop. Når kroppen føles rolig, bliver hovedet hurtigere beroliget.

 

Hvordan finder jeg den rigtige vægt til min dyne?

Vægtdyner fås i forskellige vægtklasser, og det er derfor vigtigt, at du går ud fra din kropsvægt. Det anbefales at vælge en dyne, hvis vægt faktisk svarer til ca. 10% af din egen kropsvægt. I praksis betyder det, at en person, der for eksempel vejer 70 kg. skal vælge et tæppe, der vejer 7 kg.

BEMÆRK: Det er selvfølgelig meget vigtigt, at børn og personer med lav kropsvægt eller åndenød ikke bruger en vægtdyne. Dette skyldes, at vægten kan være for tung, selvom du beregner ud fra de 10% af kropsvægten. Hvis du er i tvivl, skal du kontakte din læge.

 

Passer almindelige dynebetræk?

Selvom tyngdedynen adskiller sig fra en almindelig dyne, passer de fleste dynebetræk. Som regel køber man en vægtdyne i størrelse 140×200. Hvis du har brug for ekstra længde, er der også mulighed for dette. Dynebetræk i en enkelstørrelse kan passe fint til dynen, og hos Home-tex finder du dynebetræk i forskellige materialer med og uden mønstre, så du nemt kan style din dyne, som du vil.