Guide – alt du skal vide om transportskøder

Guide – alt du skal vide om transportskøder

10. maj 2022 0 Af redaktionen_dk

Måske har du hørt ordet transportskøde før, og undret dig over, hvad det egentligt er. Et auktionsskøde er en form for skøde, der benyttes, når du har købt en bolig på aktion. Overvejer du derfor lige nu at købe en bolig på aktion, er det vigtigt, at du får information om, hvad et aktionsskøde egentligt er. Vil du have mere information om, hvad et auktionsskøde er? Så læs med herunder, hvor du får en komplet guide med alt den viden, du skal bruge om auktionsskøder.

Hvad er et auktionsskøde?

Som tidligere nævnt er et auktionsskøde en form for skøde, der bliver brugt i forbindelse med et boligkøb foretaget på auktion. Selvom det kan lyde en smule forvirrende, er et auktionsskøde stort set det samme som et almindeligt skøde. Forskellen på et almindeligt skøde og et auktionsskøde er dog, at auktionsskøde kun bruges i forbindelse med auktionskøb af bolig.

Et auktionsskøde udstedes af Fogedretten og derefter skal det tinglyses i tungbugen – dette bliver udelukkende gjort ved tinglysningsretten, og du har derfor ingen indflydelse på det som boligkøber. Hvis du står i den situation, at du har købt en bolig på auktion, skal du selv betale auktionsbuddet og auktionsafgiften for at auktionsskødet kan udstedes fra retten. Så snart du har klaret de forskellige betalinger, er det vigtigt, at du sørger for at samle de forskellige samtykkeerklæringer fra henholdsvis pant-og udlægshavere.

Du vil modtage det godkendte skøde

Til sidst i processen vil du modtage det godkendte auktionsskøde fra retten i papirform. Det er altså en længere proces at købe en bolig på auktion, men i mange tilfælde er det alle pengene værd! Du skal endelig ikke lade dig slå ud af auktionsskødet. I mange tilfælde kan du få professionel hjælp til håndtering af auktionsskødet, og du kan derfor gøre købsprocessen både hurtigere og lettere. Du kan få professionel hjælp til håndtering af auktionsskøder på https://nembolighandel.nu/produkt/transportskoede/.

Hvad er et transportskøde?

Står du i en situation, hvor du ønsker at videresælge en bolig, der er købt på auktion, skal du betale omkostninger til retten. Du kan dog vælge at undlade auktionsskødet i denne omgang. Det kan dog ofte være en fordel at få et transportskøde. På denne måde undgår du at skulle betale tinglysningsafgift af auktionsskødet to gange. Et transportskøde er både en fordel for dig som boligsælger, men også en fordel for boligkøberen. Grunden til dette er, at du kan videregive rettigheden over din ejendom til boligkøberen.

Det er ikke dig, men boligkøberen, der skal indsende transportskødet til fogedretten og hermed ansøge om udstedelse af tidligere nævnte auktionsskøde. I denne forbindelse er det også op til boligkøberen at sørge for, at auktionsskødet samt transportskødet bliver digitaliseret og tilgængeligt for dig som boligsælger.

Prisen på auktionsskøder

Du skal som førnævnt selv betale mange af omkostningerne ved både et auktionsskøde og et transportskøde. Prisen på disse omkostninger afhænger af dit boligkøb. Du kan dog ofte finde professionel skødeskrivning til en pris på cirka 5.000 kroner. Det er vigtigt, at du overvejer, om du er villig til at betale disse omkostninger, inden du foretager et boligkøb ved auktion.