Gør opsætning af dit nye loft til et gør det selv projekt

Gør opsætning af dit nye loft til et gør det selv projekt

15. november 2018 2 Af redaktionen_dk

Når man flytter i hus, så kan der ofte komme en række større projekter i løbet af den tid, man bor der. Er det samtidigt et sted, man regner med at skulle bo i resten af sit liv, så vil man også gerne investere i, at et hele skal være ordentligt og nydeligt. Det kan betyde, at man kommer til at tidspunkt, hvor det er tid til at sætte nyt loft på. Her vil de fleste vælge et gipsloft, da det er det absolut nemmeste at håndtere.

Dette gælder især, hvis man vælger at klare projektet selv. Bor man som sagt i hus, så ved man også, at der ofte er mange projekter. Derfor kan man fristes til at stræbe efter at spare penge en gang i mellem, og det kan man specielt gøre ved at klare arbejdet selv. Og lige præcis med at gipsloft, der kan man finde mange gode råd og tips til, hvordan man simpelt og nemt kan klare det selv. Det kan være, at man har brug for at sænke sit loft. Det kan dog også være, at man har brug for at skifte alle gipspladerne ud, eller det kan være, at man bare skal sætte et helt nyt loft op i et nyt rum.

Der er forskellige situationer, men der findes dog muligheder for at spare penge på sådan et projekt. Er man dog ikke helt fuldt ud tryg ved at tage sagen i egen hånd, så kan man også altid slå på tråden og få fat i en håndværker. Her vil projektet dog blive en del dyrere, så det kommer an på, hvordan man vil prioritere det hele.

Opsætning af gipsloft er dog en af de mere overkommelige projekter, og der findes mange forskellige gode guide på nettet om, hvordan man klarer det bedst selv. Det kommer selvfølgeligt også an på, hvilket bygningsværk man er i, og derfor vil det også være forskellige, hvor simpelt det lige er. Derfor kan man også altid vælge den sikre vej og søge rådgivning og endda også hjælp til opsætningen af loftet hos en håndværker.

Det er vigtigt med isolering af loft

Når man sætter nyt loft op, så er det også vigtigt at overveje isoleringen grundigt. Der findes mange forskellige muligheder med dette, men langt de fleste hjem har ofte brug for en større mængde isolering. Her kan man også finde en lang række gode tips til, hvad man bør overveje i forbindelse med isolering af loft.

Det er eksempelvis langt fra de fleste hjem, hvor det er nok med et lag på 100mm. Derimod har de fleste vægge og lofter brug for en større mindre isolering. Det er altid en god idé ikke at gå på kompromis med isoleringen, for det kan i den lange ende betyde, at man mister penge på varmeregnings, hvis ikke væggene er isoleret ordentligt. Dårlig isolering kan bevirke, at varmen siver ud gennem væggene.