Giv dit hjem personlighed med et nyt lag vægmaling

Giv dit hjem personlighed med et nyt lag vægmaling

19. februar 2021 0 Af redaktionen_dk

Synes du, at dit hjem mangler et eller andet? Er du træt af at kigge på de samme fire hvide vægge? Giv din bolig et personligt præg med et nyt lag vægmaling! Mange bliver nemt skræmt ved tanken om farver, men bare rolig; du er jo ikke tvunget til at vælge pangfarver.

De kølige farver

De kølige farver er rigtig populære, fordi de kan give et meget elegant indtryk. De er med til at give et rum kant, og de er med til at give en fornemmelse af modernitet. Dog er det ikke ligefrem nuancer, der skaber hygge; kølige farver giver et køligt look. I så fald kan du være med til at gøre det hyggeligt igennem din indretning, så du opnår en lækker kontrast. Kølige farver kan være både mørke og lyse, så du kan frit vælge det, som du foretrækker.

De varme farver

Varme farver bliver mest brug til at danne stemning i et hjem. De skruer op for hyggen, da hygge oftest associeres med varme; tænk stearinlys og varme dage indenfor om vinteren. Vælger du en varm farve, der også er mørk, kan værelset virke som en lille, hyggelig hule. Vægmaling i varme nuancer kan give dit hjem lidt ekstra charme, uanset om du er til rød, gul, orange, brun eller beige. Der er mange varianter; du kan se dem hos Maler-Maling Webshop.

De lyse farver

I de fleste danske hjem vil du finde lyse farver på væggene. Det er blandt andet fordi at lyse farver reflekterer lys, og det er noget, vi søger i de mørke vintermåneder. Derudover er lys vægmaling også med til at få rummet til at åbne sig op, så det virker større. Lyse farver er også gode til børneværelser, som ofte kan være malet i babylyserød eller babyblå, samt andre fine og delikate pastelfarver. De er med til at give værelset noget elegance, men også noget sødt.

De mørke farver

De mørke farver skal heller ikke undervurderes. Dog skal man også passe på med dem; fire mørke vægge kan få et rum til at virke helt dunkelt, fordi farven suger lyset til sig. Som resultat kan rummet også komme til at føles mindre. Men du skal heller ikke være bange for at male en enkelt eller to vægge i et rum mørkt. Et par vægge med mørk vægmaling gør rummet unikt, og det kan skabe en klar kontrast, som kan være rigtig flot.

Udtryk dig selv igennem dit hjem

Dit hjem skal være dit helt eget; et sted, der er særligt og unikt, så du kan være dig selv. Du skal kunne lide at være der, og det skal reflektere din personlig, så man kan mærke dig, når man træder ind i hjemmet. Et flot lag vægmaling kan være med til at forstærke den effekt, fordi det er dit helt eget valg, og fordi det er en farve, som du selv er vild med. Det skal ikke handle om fremtiden; det skal handle om, hvad der kan gøre din hverdag bedre lige nu.