4 røgede retter, der vil overbevise selv ens gamle bedstemor om at få en røggenerator

4 røgede retter, der vil overbevise selv ens gamle bedstemor om at få en røggenerator

20. december 2020 1 Af redaktionen_dk

Hvem siger man kun kan lave lækker mad i haven når der er sommer? Her kommer fem inspirations-retter til mad der helt sikkert får en til at ryge maden udenfor hele året rundt. Opskrifterne kan nemt findes på nettet og røggeneratoren gør resten. Med sin langsommelige tilberedning får man slowfood på den allerbedste måde. Røggeneratoren tager gourmet helt derud hvor grillen og komfuret ikke kan nå. Det er en af de bedste gaver man kan få i år. 

Hvis man ikke er overbevist, så smag bare en af nedenstående røgede retter og så er man solgt.

Røget Mac and Cheese Americana

Mange forbinder rygning med kød og fisk, men mulighederne for hvad man kan lave med en røggenerator er noget nær uendelige. Selv noget så enkelt som Mac and Cheese kan man tage nogle trin længere op i kvalitet med en rygeovn. Her kan selv den mest kræsne tunge ikke sige nej.

Man har ikke smagt denne typiske amerikanske ret før man har set udtrykket i sine børns og venners øjne, når de smager retten direkte fra røggeneratoren.

Røget farin- og hvidløgskylling

En ting er, at det næsten er for nemt at ryge kylling. En anden ting er, at den aldrig bliver tør som man ofte kan risikere ved grill eller stegning. Med en røggenerator smelter det hele på tungen.

Røget farin- og hvidløgskylling er med et drys af paprika, brun farin og hvidløgsmarinade, samt et snert fra æble træsmuld så saftig og smagfuld. Her kan man godt sige farvel til tør kylling.

Den sprøde bacon eksplosion

Man må gerne træde et skridt tilbage i respekt for denne eksklusive bacon oplevelse. Hvis man tror, at man har nydt bacon i sit liv, så har man ikke prøvet at lave sin egen røgede bacon. Det er en smag der bryder alt man har kendt til før.

Det er en rigtig god idé at få et godt stykke bacon direkte fra slagteren til at starte med. Man kan endda fortælle slagteren at det er til en røggenerator, og få ekspertisen med i handlen. Det er så sprødt, unikt og aromafyldigt at smage røget bacon. En helt perfekt appetizer lige meget hvilken tid på året det er.

Røget hummerhale med smeltet smør

Kunne man overveje at ryge hummerhale på en røggenerator? Det er noget af det nemmeste at gøre og de fleste opskrifter inkluderer mindre end en håndfuld ingredienser.

Smagen er massiv og elegant, men det hele er enkelt at tilberede. Et trick fra eksperterne er, at dyppe hummerhalerne i smeltet smør.

Man ved ikke hvad gourmet er før man har lavet sådan en ret på sin egen røggenerator ude i haven.

Den bedste gave er den, der går gennem smagsløgene til en glad mave

Røggeneratorer er noget der var eksklusivt for bare få år siden, hvor kun nogle få gourmeteksperter og garvede fiskere kendte til, at man kunne trække så megen smag ud af maden.

De sidste år er markedet eksploderet og det er enkelt for selv den nyeste nybegynder at skabe mad der får gæster til at dåne. Røggeneratorer er kommet for at blive.