Skriv en god jobansøgning hver gang

Skriv en god jobansøgning hver gang

6. maj 2022 0 Af admin

En god jobansøgning er noget af det vigtigste, når du søger job. Det er den, der overbeviser arbejdsgiveren om, at du skal til jobsamtale. Derfor skal du være sikker på, at du har gjort det så godt som muligt, hvor gang du sender en ansøgning.

Arbejdsgiveren læser først dit CV, dernæst læser han eller hun din jobansøgning. Dit CV skal altså også være godt, ellers kan det være, at din ansøgning slet ikke bliver læst. Og så er du jo lige vidt.

Dit CV skal se tilbage og vise alt det, du har udrettet og prøvet kræfter med. Altså dine erfaringer og dine kompetencer. Man skal nemt kunne navigere i, hvilke kompetencer du har fået med dig, og hvor du har lært dem henne. Det gælder både jobs og uddannelse. 

Men din jobansøgning, derimod, den ser fremad. Du kan læse mere om jobsøgning og jobansøgningen her.

Din jobansøgning skal se fremad

Når du skriver din jobansøgning, skal du hele tiden se fremad. Du skal ikke bruge plads i din ansøgning på at tale om, hvad du har lavet, hvis du ikke fokuserer på, hvad du vil bidrage med. Arbejdsgiveren er interesseret i, hvordan du vil løse de konkrete opgaver, og om du er din løn værd.

Det viser du ved at forklare, at du vil bidrage med dine kompetencer, og du kan underbygge dette med din erfaring. På den måde kan du overbevise samt forsikre om, at du er den rette kandidat.

En god jobansøgning gør netop dette, og det er det, der får dig til jobsamtale. Hvis arbejdsgiveren sidder tilbage med en følelse af nysgerrighed og overbevisning om, at du kan bidrage på et vis niveau fra start af, så er du allerede kommet langt. 

Derfor er det så vigtigt, at din jobansøgning lykkes med at overbevise om netop dette. Og det gør du bedst, hvis du hele tiden ser fremad i din ansøgning og slår din motivation samt dine kompetencer fast.