Sådan skaber du en afslappende oase udenfor

Sådan skaber du en afslappende oase udenfor

1. august 2022 2 Af redaktionen_dk

Vi kan selv gøre meget for at sænke vores stressniveau – og at nyde det grønne og naturen er faktisk en af de ting, vi kan gøre. Det kan komme i mange former, f.eks. at løbe en tur i skove, lave havearbejde eller dase på terrassen. I denne artikel har vi fokus på, hvordan du kan skabe en afslappende oase ude i din have, hvor du kan nyde naturen og de grønne omgivelser og komme helt ned i gear.

Byg en terrasse

En terrasse er det perfekte sted at lave et hyggeligt sted for dig selv ude i haven. Hvis du ikke allerede har en terrasse eller din terrasse ikke ligefrem egner sig til formålet, så er det på tide at få bygget en ny terrasse. Det giver dig flere kvadratmeter til at skabe et hyggeligt område, hvor du kan tilbringe mange timer. Hvis du også vil kunne nyde terrassen i de koldere tider, kan du med fordel få en overdækket terrasse, så du også kan nyde din have, når det regner.

Indret terrassen med hygge

Når du har terrassen på plads, så er det på tide at indrette den til både afslapning og underholdning. Det er f.eks. en afdeling med borde og stole, hvor du kan afholde grillaftener med familie og venner, et område med potter og krukker med skønne blomster og planter og en afskærmet afdeling med f.eks. en solseng eller hængekøje, hvor du kan slappe af alene og nyde en god bog eller podcast. Når det er på plads, kan du begynde at pynte op med bl.a. lanterne, så du har levende lys i mørket og tæpper, hynder og puder, så terrassen ser hyggelig og indbydende ud.

Sørg for at vedligeholde haven

Det skaber blot mere stress, hvis din have er fuld af forvoksede hække og ukrudt over det hele. Det er derfor vigtigt at du sætter tid af til de sure pligter i haven, bl.a. hækklipning, græsslåning, fjernelse af ukrudt og meget mere. Hvis du ikke selv har tiden til det eller ikke ønsker at bruge din fritid på havearbejde, kan du med fordel på hjælp til vedligeholdelse af haven af en anlægsgartner. Vi anbefaler her denne anlægsgartner i Kolding, som kan hjælpe dig med både små og store projekter i din have.