Sådan laver du den skønneste Tiramisu

Sådan laver du den skønneste Tiramisu

10. december 2023 49 Af

Her er en simpel opskrift på at lave den lækreste tiramisu:

Ingredienser:

  • 6 store æggeblommer, gerne græsæg
  • 3/4 kop sukker
  • 1 kop mascarponeost
  • 1 1/2 kopper stærk kaffe, afkølet
  • 1/4 kop kaffelikør (f.eks. Kahlúa)
  • 24-30 ladyfingers
  • Kakao pulver til at drysse på toppen

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggeblommer og sukker: Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret indtil det bliver lyst og luftigt. Dette kan tage omkring 5-7 minutter.

  2. Tilsæt mascarpone: Fold forsigtigt mascarponeosten i æggeblommeblandingen indtil det er godt kombineret. Sørg for ikke at overblande, da det kan gøre tiramisuen tung.

  3. Kombiner kaffe og likør: Bland den afkølede stærke kaffe med kaffelikøren i en skål. Dyp hurtigt ladyfingers i blandingen, så de bliver fugtige, men ikke gennemblødte.

  4. Byg lag: Placer et lag af de kaffedippede ladyfingers i bunden af et serveringsfad. Dæk med et lag af mascarponeblandingen. Gentag dette, indtil alle ladyfingers og mascarponeblanding er brugt op, afsluttende med et lag af mascarpone på toppen.

  5. Køl det ned: Dæk fadet med husholdningsfilm og sæt tiramisuen i køleskabet i mindst 4 timer eller natten over, så smagene kan blande sig.

  6. Drys med kakao: Inden servering, drys et jævnt lag kakao pulver over toppen af tiramisuen ved hjælp af en finmasket sigte.

  7. Servering: Skær forsigtigt tiramisuen i portioner og server. Du kan også pynte med chokoladespåner eller friske bær for en ekstra smagsoplevelse.

  8. Nyd: Nyd den lækre, hjemmelavede tiramisu med en god kop kaffe eller et glas dessertvin.

Ønsker du at lave glutenfri tiramisu, skal du udskifte Ladyfingers med en glutenfri variant. Du kan købe nogen her.

Husk, at nøjagtige mål og ingredienser kan justeres efter dine personlige præferencer, og det er altid godt at tilpasse opskrifter efter din smag.