Sådan kommer du igang med din egen urtehave

Sådan kommer du igang med din egen urtehave

13. juli 2022 788 Af redaktionen_dk

Har du altid drømt om at have din egen urtehave, men ved ikke rigtig, hvor man skal starte? Så er dette indlæg noget for dig. Her kommer en lang guide til, hvordan man kan lave sin egen urtehave.

Find det rette sted til urtehaven

Først og fremmest skal du finde et passende sted at anlægge urtehaven. Det kan være i din have, på din altan eller terrasse, eller måske endda i vindueskarmen. Husk på, at urter har brug for masser af lys og plads til at spire, så vælg et sted, der er lyst og airy.

Hvilke urter skal du plante?

Når du har fundet det perfekte sted, kan du begynde at tænke over, hvilke urter du ønsker at dyrke. Vil du have urter til madlavning? Så plant basilikum, rosmarin, oregano og timian.

Eller vil du have urter til medicinske formål? Så plant Aloe Vera, kamille eller gurkemeje. Uanset hvad du vælger, skal du sørge for at købe urterne fra en pålidelig kilde.

Når urterne er plantet, skal du sørge for at give dem den pleje, de har brug for. Urter har brug for frisk luft og vand, så sørg for at ventilere urtehaven og vande urterne regelmæssigt. Det er også en god idé at beskytte urtehaven mod skadedyr som snegle og myrer.

Skal du plante i plantekasser?

Plantekasser er også en populær måde at dyrke urter på. Hvis du vælger denne mulighed, skal du sørge for, at plantekasserne har gitter i bunden, så urterne ikke bliver vandet ned.

Du kan finde plantekasser i alle størrelser i håndværkerbutikker eller online hos eksempelvis Landhave.dk.

– Læs også mere om Landhave her.

Gødning til urtehave

En urtehave har brug for gødning for at trives. Du kan enten vælge en kunstgødning eller en naturlig gødning som f.eks. kompost. Glem ikke at følge gødningsanvisningerne, så du ikke over- eller undergøder urtehaven.

Har du spørgsmål til urtehaven?

Hvis du stadig er i tvivl om noget, kan du altid spørge i urtehavebutikker eller på urtehaveselskabernes hjemmesider. Du kan også læse urtehavebøger eller opskrifter på urtehaven for at få inspiration.

Urtehaven kræver lidt vedligeholdelse, men det er det hele værd, når du står med friske urter lige ved hånden. Med denne guide kan du hurtigt og nemt komme igang med din egen urtehave.

God fornøjelse med urtehaven!