Sådan indretter du en lille stue

Sådan indretter du en lille stue

25. april 2022 0 Af redaktionen_dk

En af de nemmeste måder at maksimere pladsen i en lille stue, og for at give det udseende, at rummet er meget større, er at designe op. Det betyder, at du skal tage gardinerne og gardinstangen tæt på loftet i stedet for lige over vinduet. Sørg for at tilføje ekstra centimeter til dine gardiner for at undgå en akavet længde.  Når det kommer til dine kunstværker og vægindretning, skal du gå ud over øjenhøjde og bygge op mod loftet. Design din gallerivæg til at strække sig til loftet, eller tilføj hylder, der er stablet højere end midten af væggen. Tilføj fx en William Morris plakat med smukke blomster. Når du går ind i din stue, vil disse designstrategier trække dine øjne opad og give dit værelse udseendet af at være større og mere rummeligt.  

Spring sofaen over

I stedet for at fylde din lille stue med flere sofaer eller en stor sektion, lav et opholdsområde med to mindre stole. Du kan skabe et hyggeligt rum, der er indbydende og stilfuldt uden at krympe rummet. Placer stolene mod omdrejningspunktet i rummet – pejsen, underholdningscentret eller sofabordet – for at få stolene til at føle sig forbundet med resten af rummet.  

Vælg den rigtige størrelse tæppe 

I en lille stue vil du gerne undgå store møbler, der kan fylde rummet, men når det kommer til tæppet, større er bedre. Et stort tæppe, der fylder rummet, vil forankre dit værelse og give udseendet af en meget større stue. Et mindre tæppe kan se ud som om det flyder midt i rummet og få dit rum til at se hakkende og lille ud. Er du ikke sikker på, hvilken størrelse tæppe der fungerer i dit rum? Grib en rulle malertape og kortlæg omridset af et tæppe på gulvet. Vælg forskellige størrelser, så du kan se, hvilken størrelse og form tæppet bedst vil fylde dit rum og lade dit værelse se større ud. 

Tilføj spejle 

Et yndlingstrick for designere er at tilføje spejle til et lille rum for at få rummet til at se større ud. Spejle tilføjer lys og dimensioner til ethvert rum og kan være en billig måde at skabe udseendet af et meget større rum på. Imidlertid er ikke alle spejle skabt ens. Da målet er at tilføje plads, skal du springe spejle over med meget store og udsmykkede rammer. Disse rammer skærer ned på selve spejlet og kan virke overvældende i et lille rum. Vælg i stedet en lille ramme omkring dit større spejl. For at øge dine spejles reflekterende kræfter skal du parre dem med en lyskilde som en bordlampe eller lampe, der er placeret tæt på spejlet. Hvis du opretter en gallerivæg, kan du overveje at tilføje et spejl til blandingen.