Overvejer du at købe bolig på auktion?

Overvejer du at købe bolig på auktion?

28. april 2022 0 Af admin

Bolighandel kan foregå på mange forskellige måder. For køberen er auktionen én af de mest attraktive måder at købe bolig på, og dét skyldes, at du, når du køber på auktion, ofte kan spare rigtig mange penge. 

Hvorfor sættes nogle boliger på auktion? 

Der kan være flere mulige grunde til, at en bolig sættes på auktion. Den mest almindelige er, at ejeren af boligen ikke har betalt sine renter og afgifter, og at boligen derfor skal tvangsauktioneres. Når en bolig kommer på tvangsauktion, ønsker dem, der har sat den til salg, ofte at sælge den så hurtigt som muligt. Derfor skal du typisk være tidligt ude, hvis du gerne vil købe en bolig på auktion. 

Hvordan kan jeg købe bolig på auktion? 

Den nemmeste måde at finde en auktionsbolig på er ved løbende at holde øje med de online sider, der giver dig overblikket over denne form for bolighandel. Hvis du for eksempel gerne vil finde en bolig i København, kan du med fordel regelmæssigt gå på nettet og indtaste “bolig auktion København” i din søgemaskine. Det er ikke sikkert, at du finder den rette bolig lige med det samme, men når du først er begyndt at have dannet dig et overblik over de forskellige, relevante sider, går der som regel heller ikke specielt længe, før du løber ind i en bolig, som du godt kunne tænke dig at byde på. 

Hvor meget kan jeg spare ved at købe bolig på auktion? 

Det er svært helt præcist at sige, hvor meget du kan spare ved at købe en bolig på auktion. Af og til vil du ende med at skulle betale lige så meget, som du havde skullet, hvis du købte boligen på almindelig vis, og årsagen vil i så fald ofte være, at der er mange andre mennesker, der byder højt på boligen til auktionen. Dog er der også tilfælde, hvor du kan få lov til at købe boligen for kun 90 eller 80% af boligens oprindelige vurderingspris. Hold godt øje med de relevante sider. Så vil du helt sikkert kunne gøre et kup på dit næste hjem. 

Hvad skal jeg ellers være opmærksom på? 

Når du køber ny bolig, er der altid en masse ting, du skal være opmærksom på. Dét gælder ikke mindst for boliger, du køber på auktion. I modsætning til mange andre former for bolighandel omfatter bolighandel via auktion for eksempel overleveringen af det såkaldte transportskøde. 

Hvad er et transportskøde? 

Et transportskøde er kort fortalt et dokument, der gør det nemmere for dig at sælge en nykøbt bolig videre. Med et transportskøde undgår du nemlig at skulle betale tinglysningsafgift mere end én gang. Bolighandel er ikke nogen ukompliceret affære, og derfor skal du sørge for, at du har styr på alle handlens aspekter, før du godkender en given aftale. Vil du gerne blive klogere på bolighandel via auktion? Læs mere om transportskødet på https://nembolighandel.nu/produkt/transportskoede/