Køb af bolig på trods af betinget handel – Realisér din boligdrøm

Køb af bolig på trods af betinget handel – Realisér din boligdrøm

18. oktober 2023 5 Af

Mange boligkøbere drømmer om at finde deres drømmehjem, men for nogen kan vejen dertil være begrænset af en betinget bolighandel. En udfordring, der opstår, når potentielle købere ønsker at erhverve en ny bolig, men banken kræver, at deres eksisterende bolig først bliver solgt. Ofte er dette krav om salg af den eksisterende bolig roden til en lang række usikkerheder og forsinkelser i hele købsprocessen. Men heldigvis findes der andre løsninger til at få realiseret boligdrømmen, uanset de betingede omstændigheder.

Hvad indebærer en betinget handel?

I tilfælde af en betinget handel er en boligkøbsaftale betinget af, at visse betingelser skal opfyldes, før handlen er juridisk bindende. Der er en række forskellige vilkår, som kan være knyttet til en bolighandel, herunder:

  • Salg af eksisterende bolig
  • Godkendelse fra ejer- eller andelsforeningen
  • Finansieringsbetingelse
  • Byggesagkyndig rapport / tilstandsrapport ikke viser alvorlige problemer med ejendommen
  • Opnåelse af nødvendige byggetilladelser

Dette er blot et lille udpluk af de betingelser, der kan knytte sig til en bolighandel.

Køb af bolig på trods af betinget handel

Der findes forskellige virksomheder, der kan tilbyde finansieringsløsninger, som hjælper med at realisere boligkøbet, selv når man står over for kravet om at skulle sælge sin eksisterende bolig først. I tilfælde, hvor ens nuværende bolig endnu ikke er solgt, kan en finansieringsløsning hjælpe med at sikre finansieringen af den ønskede nye bolig. Dette muliggør at opfylde boligdrømmen uden bekymringer om, hvorvidt den nuværende bolig når at blive solgt.

Et eksempel på en virksomhed, som kan hjælpe dig med køb af bolig trods betinget handel, er Vexa. Vexa tilbyder finansieringsløsninger i forbindelse med boligkøb, og kan derfor være med til at gøre din boligdrøm til virksomhed. Vexa tager en individuel vurdering af din situation, herunder din eksisterende bolig samt din økonomi.

Finansieringen fungerer som en mellemfinansiering, så du kan købe den nye bolig uden at skulle bekymre dig om, hvorvidt din eksisterende bolig når at blive solgt. Hvis din eksisterende bolig når at blive solgt inden overtagelsen af den nye bolig, trækker Vexa sig ud af aftalen igen, så din finansiering igen går igennem banken.

Fleksibilitet i bolighandlen

Med en finansieringsløsning som den, som Vexa tilbyder, kan man opnå en ekstra grad af fleksibilitet i bolighandlen. Man slipper for bekymringen om, hvorvidt ens nuværende bolig vil blive solgt i tide. Dette skaber en mere gnidningsfri og mindre stressende overgang til ens nye bolig, og kan også betyde, at man undgår at skulle acceptere en lavere pris end sin nuværende bolig fortjener.

Individuel vurdering af låneansøgninger

Låneansøgninger til denne type finansieringsløsning bliver altid individuelt vurderet, da hvert boligkøb er unikt. Vurderingen tager hensyn til ens økonomiske situation, ens nuværende boligsituation, samt hvor ens eksisterende bolig er beliggende. Dette giver en tilpasset finansieringsløsning, der passer præcist til ens behov.